👇
👇👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ
-------
Βρείτε μας στο Facebook!

Σκόπιμη παραπληροφόρηση σχετικά με τον Μπουρλά και το μνημείο της Γεωργίας

«O CEO της Pfizer επιθυμεί να χορηγήσει την αποκατάσταση των Georgia Guidestones. Σύμφωνα με το μνημείο στη Γη πρέπει να μείνουν μόνο 500.000.000 άνθρωποι», είναι ο τίτλος του άρθρου που κυκλοφόρησε στο ελληνικό διαδίκτυο, κατ’ αποκλειστικότητα, μάλιστα.

Το εν λόγω άρθρο, μάλιστα, φέρεται ότι είναι και δημοσίευμα των ΝΥΤ, και μας κάνει εντύπωση πως ο πρώτος δημοσιεύσας δεν έκανε καν τον κόπο να το ελέγξει. Από κει πέρα, κάποιοι έκαναν αναδημοσίευση του άρθρου, το οποίο δεν είναι καν κείμενο μεταφρασμένο των ΝΥΤ, αλλά απόψεις – σωστές ή όχι, δεν έχει καμία σημασία.

Αν “γκουγκλάρει” μάλιστα κάποιος τον υποτιθέμενο τίτλο των ΝΥΤ στα αγγλικά, σαφώς και δεν θα βρεθεί, καθώς το μόνο “αποδεικτικό” στοιχείο που είναι screenshop του άρθρου είναι photoshop. Το μόνο που θα βρείτε είναι σχολιασμούς σε ένα τουίτ με την υποτιθέμενη είδηση, όπου οι χρήστες γελάνε και λένε ότι είναι ψευδής είδηση και τρολιά.

Το photoshop έγινε βάσει ενός πραγματικού άρθρου των ΝΥΤ σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στο μνημείο των Georgia Guidestones (Κατευθυντήριοι Λίθοι της Γεωργίας) αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ο Μπουρλά ή η εταιρεία του, πόσο μάλλον η πρόθεση του να τους ξαναφτιάξει.

Απορίας άξιο είναι πως έπεσε στην προσοχή του αρχικού ελληνικού ιστότοπου ένα τέτοιο τουίτ το οποίο “δεν έπιασε” στις ΗΠΑ. Μάλιστα στη σελίδα του συγκεκριμένου ιστότοπου στο facebook τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί για να μην μπορεί κανένας να σχολιάσει.

Είναι γεγονός ότι στο παγκόσμιο διαδίκτυο, ειδικά τα social media, πολλοί το βρίσκουν διασκεδαστικό να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, ωστόσο υπάρχουν και οι “βαλτοί”, με σκοπό να προκληθεί αναστάτωση, να δώσουν τροφή στους fact checkers για χακάρισμα αναρτήσεων και μετά να ισχυρίζονται ότι το διαδίκτυο είναι χώρος παραπληροφόρησης. Στη συνέχεια, κάποιοι όπως ο Μπουρλά ή ο Γκέιτς, θα βγουν να ισχυριστούν μάλιστα ότι είναι θύματα των «κακών συνωμοσιολόγων», οπότε μαζί με τα ξερά, θα καούν και τα χλωρά, για να βγουν οι ίδιοι λάδι.

Μαζί με τα ψέματα, θα καεί και η αλήθεια, που από μόνη της είναι τόσο βαρύνουσα, που δεν χρειάζεται κανένα ψέμα να την στηρίξει.

Total
10
Shares
Previous Article

Fake news ANT1: Η εταιρεία παραγωγής του Κοτζίμα σκέφτεται να κινηθεί νομικά

Next Article

«Τάδε έφη Σέρβος» - Εμείς θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια;

Related Posts
Total
10
Share