Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

«Υπάρχει επιστροφή;» – Ναι, με αληθινή δημοσιογραφία!

Περίπου 400 οπαδοί του Σάκη Αρναούτογλου μοίρασαν το τρομολαγνικό άρθρο της ηλεκτρονικής Καθημερινής για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη που «αφανίζει την Ινδία».

Γραμμένο από έναν Βρετανό οικονομολόγο, Ουμάιρ Χακ, Πακιστανικής καταγωγής που έχει γράψει βιβλίο για τον «νέο καπιταλισμό», το άρθρο, αναφέρει «τις σοβαρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλά μέρη του κόσμου».

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι, ήδη το περνάμε. Μπορούμε πλέον να το δούμε με τρομακτική λεπτομέρεια», αναφέρει σε άρθρο. «Ο αφανισμός συμβαίνει στ’ αλήθεια και με ξεκάθαρο τρόπο σε περιοχές του πλανήτη – και μας δείχνει ποια είναι τα όρια επιβίωσης του πολιτισμού μας. Τα όρια αυτά βρίσκονται κάπου μεταξύ των 40 και 50 βαθμών. Μετά από αυτό το σημείο, η ζωή όπως την ξέρουμε φτάνει στο τέλος της», προσθέτει.

Το άρθρο δεν περιέχει απολύτως καμία επιστημονική ανάλυση, αλλά αναφορές σε… τι του είπαν οι φίλοι του που κατοικούν εκεί [την περιοχή της Ινδικής Υποηπείρου], και του έχουν πει ιστορίες που παραπέμπουν σε επιστημονική φαντασία. Σημειώνει μάλιστα ότι αετοί πέφτουν νεκροί από τον ουρανό εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Οι «φίλοι» του λοιπόν περιέγραψαν μια τέτοια εικόνα, Χολιγουντιανοί, με νεκρά ζώα εδώ κι εκεί και πολλούς νεκρούς ανθρώπους «που δεν ξέρουμε πόσοι είναι». Τόσο επιστημονικό το άρθρο της <Κ>, χωρίς καμία εικόνα, βίντεο, ντοκουμέντο. Ο αφανισμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε εκείνο το μέρος του κόσμου, τονίζει.

Φανταστείτε ένα μικρό ιστότοπο, να γράφει εκθέσεις ιδεών βασισμένες σε πληροφορίες ανώνυμων φίλων, παρουσιάζοντας μια τέτοια εικόνα για να περάσει τις απόψεις του, πόσο κυνηγητό θα είχε φάει ως «ψευδή είδηση». Φανταστείτε να γράψει κάποιος, «πεθαίνουν εκεί συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον μετά από μαζικούς εμβολιασμούς, λένε φίλοι μας» τι σαματάς θα είχε γίνει.

Στον αντίποδα της καταστροφολογίας, έρχεται η αληθινή είδηση: Δεν περιορίζει τις εξαγωγές ρυζιού η Ινδία

Υπό το φόβο ξεσπάσματος μια παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, η Ινδία έκανε γνωστό πως δεν σχεδιάζει να περιορίσει τις εξαγωγές ρυζιού. Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ρυζιού στον κόσμο έχει επαρκή αποθέματα, ανέφεραν εμπορικές και κυβερνητικές πηγές.

Η Ινδία απαγόρευσε τις εξαγωγές σιταριού στις 14 Μαΐου, λίγες μέρες αφότου το Νέο Δελχί προέβλεψε αποστολές ρεκόρ 10 εκατομμυρίων τόνων φέτος, καθώς ένα κύμα καύσωνα έπληξε την παραγωγή και οδήγησε τις εγχώριες τιμές σε υψηλά ρεκόρ.

«Έχουμε επαρκή αποθέματα ρυζιού και δεν υπάρχει καμία ανησυχία ούτε όσον αφορά τις τιμές ούτε τη διαθεσιμότητα για εξαγωγές και τις εγχώριες ανάγκες», δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων, μετέδωσε το Reuters.

«Σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι εξαγωγές ρυζιού», είπε η πηγή, η οποία δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Οι εξαγωγές ρυζιού από την Ινδία εκτινάχθηκαν σε ρεκόρ 21,2 εκατομμυρίων τόνων τον Μάρτιο του 2022 από 17,8 εκατομμύρια τόνους το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές του ρυζιού μειώνονται, ακόμη και όταν οι εξαγωγές αυξάνονται, καθώς η Ινδία έχει τεράστια αποθέματα που υπολογίζονται σε 66,22 εκατομμύρια τόνους έναντι στόχου 13,58 εκατομμυρίων τόνων.

Δεν είναι πρωτόγνωροι οι καύσωνες στην Ινδία. Αυτό που είναι πρωτόγνωρο, είναι ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται χειραγώγηση καιρού και μάλιστα το 2016, η Ινδία κατηγόρησε τις ΗΠΑ, ότι παρεμβαίνουν στον καιρό τους και τον καταστρέφουν με τη λειτουργία του HAARP.

Σύμφωνα με τον τότε υπουργό περιβάλλοντος, Anil Madhav Dave, η αμερικανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει ηλεκτρομαγνητικές ακτίνες μέσω του HAARP σε όλον τον πλανήτη, οι οποίες μειώνουν τις αποδόσεις των μεγάλων καλλιεργειών της Ινδίας όπως, η πατάτα, η μουστάρδα, το σιτάρι και το καλαμπόκι.

«Το HAARP χτυπά την ανώτερη ατμόσφαιρα με μια εστιασμένη και κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως είχε αναφέρει το «indiatimes.com», πρόσθεσε πως «το HAARP είναι προηγμένο μοντέλο ενός πανίσχυρου ιονοσφαιρικού θερμαστή, ο οποίος είναι σε θέση να προκαλέσει ζέστη στον πλανήτη και έτσι έχουμε το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης».

Να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν, φονικός καύσωνας στην Ινδία κόστισε τη ζωή περίπου 1000 ανθρώπων.

Total
2
Shares

Related Posts

Total
2
Share