Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Ούτε Μπούχα, ούτε Μπούτσα λέγεται η πόλη – Δείτε πως προφέρεται

Στην αρχή οι δημοσιογράφοι την αποκάλεσαν Μπούχα, την πόλη στην οποία οι Ρώσοι υποτίθεται ότι έκαναν ακρότητες. Και κάπως έτσι την γράψαμε κι εμείς.

Μετά άρχισαν να την αναφέρουν ως Μπούτσα. Μάλιστα έγινε και συζήτηση σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι έτσι κανονικά λέγεται, αλλά… για να μην παραπέμπει κάπου “αλλού”, είπαν αρχικά να την πουν Μπούχα.

Τα πονηρά μυαλά, πονηρά σκέφτονται, αλλά δεν σκέφτονται να ρωτήσουν πως στο καλό προφέρεται τελικά η πόλη που στα ρώσικα γράφεται Буча.

Και ήταν πολύ πιο απλό από το να την ξαναβαπτίζουν. Πας στην Google, γράφεις, how to pronounce russian Буча και σου απαντάει:

Άρα η πόλη προφέρεται Μπούτσια, με παχύ το ΤΣ, κι ένα μικρό Ι πριν το τελικό φωνήεν άλφα.

Έχουμε κανένα θέμα με αυτό; Ελπίζουμε πως όχι.

Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την αλήθεια, τι ακριβώς συνέβη στην Μούτσια, και όχι στην Μπούχα, Μπούκα, ή Μπούτσα της Ουκρανίας. Αν δεν μπορείτε ένα όνομα να πείτε σωστά, γύρευε τι γίνεται με την ουσία!

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share