Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

«Φανταστικές ειδήσεις»: Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν κινητό κρεματόριο που «εξατμίζει» όσους σκοτώθηκαν

Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν κινητό κρεματόριο που μπορεί να «εξατμίσει» στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις, είναι η «φανταστική είδηση» που επανακυκλοφορεί από τα αγγλόφωνα ΜΜΕ, μετά από 7 χρόνια.

Ο κρυφός εξοπλισμός όπλων και μηχανημάτων της Ρωσίας περιλαμβάνει ένα κινητό κρεματόριο, το οποίο είναι τοποθετημένο σε όχημα και μπορεί να αναπτυχθεί εάν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης, καταστροφικής εισβολής στην Ουκρανία, ισχυρίζεται ότι «επιβεβαίωσε» το Fox News.

Το κινητό κρεματόριο βρέθηκε ανάμεσα στα ρωσικά στρατεύματα που, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζουν την προέλασή τους προς τη γειτονική χώρα, «ανέφερε» η Telegraph και… το Fox News «επιβεβαίωσε».

Ωστόσο το δημοσίευμα της Fox, στη συνέχεια αναφέρει: Ο Μπεν Γουάλας, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, είπε στην The Telegraph ότι το κινητό κρεματόριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί η εμφάνιση των ρωσικών στρατιωτικών απωλειών.

Άρα δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση.

Ο μύθος είχε κυκλοφορήσει ξανά το 2015, όταν μια Ρωσίδα ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Yelena Vasilyeva, ισχυρίσθηκε ότι τα κινητά κρεματόρια χρησιμοποιούνται για την καταστροφή του “cargo 200” στο Donbass, και είπε ότι τα προϊόντα τους παραγγέλθηκαν από τη διοίκηση της περιοχής Dnipropetrovsk της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βαθύπλουτου εβραίου Igor Kolomoisky, ο οποίος είχε πολιτική ανάμιξη στα τεκταινόμενα.

Το γεγονός ανάγκασε την ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία των εν λόγω κινητών κρεματορίων να προβεί τότε σε ανακοίνωση, ότι ουδέποτε έστειλε τέτοια μηχανήματα στην Ουκρανία ούτε παρέδωσε στον Ρωσικό στρατό.

Όπως αναφέρει η Tourmaline τα κινητά κρεματόρια άρχισαν να παράγονται το 2011, κι έγιναν αφορμή για πλαστά άρθρα.

«Στην αρχή, δεν δώσαμε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά, πιστεύοντας ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από απλώς αθέμιτος ανταγωνισμός. Ωστόσο, μετά από αυτή την ανοησία, ακολούθησαν λέξη προς λέξη την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα κα Vasilyeva και ορισμένα μέσα ενημέρωσης, κυρίως ουκρανικά, στην κάμερα, το επανέλαβε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, κ. Nalyvaychenko. Στη συνέχεια όταν ακολούθησαν γερουσιαστές και αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, έγινε σαφές ότι δεν επρόκειτο για οποιονδήποτε ανταγωνισμό, αλλά για μια πραγματική ειδική επιχείρηση των Αμερικανών με προφανείς αντιρωσικούς στόχους», έγραψε ο Βοστρίκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων στην Ουκρανία, η εταιρεία του παρήγαγε μόνο δύο «κινητά κρεματόρια», το ένα από τα οποία λειτουργεί στο Αλτάι και το άλλο στην περιοχή της Μόσχας.

Όπως τότε το Bloomberg, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους που επισκέφθηκαν την Ουκρανία,  ανέφερε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί κινητά κρεματόρια στο Ντονμπάς, έτσι τώρα και η Telegraph επανακυκλοφόρησε το παλιό ρωσικό βίντεο της εταιρείας, με τίτλο, Chilling footage shows mobile crematorium which could be used for Russia soldiersΑνατριχιαστικό βίντεο δείχνει κινητό κρεματόριο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για Ρώσους στρατιώτες, όπου πάνω σε αυτό γράφτηκε ολόκληρο μυθιστόρημα.

Δείτε πως παραποιήθηκε με μπόλικη προπαγάνδα το αρχικό βίντεο της εταιρείας, το οποίο δημοσιεύουμε όπως ήταν παρακάτω:

Αλλά μάλλον δεν μπορεί, καθώς η εν λόγω κατασκευάστρια εταιρεία τα έχει φτιάξει για άλλους σκοπούς:

Δοκιμές μοναδικής εγκατάστασης θερμικής καταστροφής (καύσης) βιολογικών απορριμμάτων – κινητού κρεματόριου IN-50.1K, που έχει υποστεί μεγάλες επισκευές και βαθύ εκσυγχρονισμό. Διαβάστε τα νέα στην επίσημη ιστοσελίδα της CJSC “Tourmaline”:

Δυστυχώς δεν εξηγεί τι γίνεται με τις «φανταστικές ειδήσεις» και την επικίνδυνη παραπληροφόρηση…

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share