Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Ευρωπαϊκός πατερναλισμός: Η ΕΕ θα αποκλείσει τους πολίτες της από τα Ρώσικα ΜΜΕ

Την ώρα που κατηγορούν τον Πούτιν ότι είναι «δικτάτορας», η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, οι οποίες ωστόσο είναι κυρίως εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών και θυμίζουν Χιτλερική εποχή.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα απαγορεύσει στα ρωσικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το έδαφός της και θα προτείνει να απαγορευτεί στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik να μεταδίδουν.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής νηολόγησης ή ρωσικού ελέγχου. Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ.

Δεύτερον, θα απαγορεύσουμε τη “μηχανή προπαγάνδας” των μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. Θα προτείνουμε τα κρατικά Russia Today και Sputnik, καθώς και οι θυγατρικές τους, να μην μπορούν πλέον να διαδίδουν ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν. Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη».

Με λίγα λόγια, θεωρεί τους Ευρωπαίους πολίτες ηλιθίους, που οι ίδιοι δεν μπορούν να σχηματίσουν δική τους άποψη, άρα πρέπει να «καθοδηγηθούν» από τα «αξιόπιστα» δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να ακούνε την άλλη πλευρά.

Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο στην Ευρώπη; Μόνο κατά τις δικτατορίες της Ισπανίας και Ελλάδας, και επίσης στη Γερμανία και τις κατοχικές χώρες του Τρίτου Ράιχ.

Αλλά το είπαμε πριν λίγες ώρες και… επιβεβαιωθήκαμε:

Total
25
Shares

Related Posts

Total
25
Share