Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

ΔΕΝ είναι από την Κρήτη η κότα που κλωσάει μικρά γατάκια

Φωτογραφίες με μια κότα που κλωσάει γατάκια παρουσιάστηκαν από ελληνικό ΜΜΕ ότι πάρθηκαν στην Κρήτη, εν μέσω χιονιά.

Συγκριμένα το newsit.gr αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο, Κρήτη: Viral η κότα που κλωσσάει μικρά γατάκια – Τη σήκωσε και προσπαθούσε να το πιστέψει:

Απίστευτες εικόνες από την Κρήτη λόγω κακοκαιρίας. Έκπληκτος ο άντρας που τράβηξε τη φωτογραφία, μόλις μπήκε στο κοτέτσι του…
Η κακοκαιρία «Ελπίς» πάγωσε ακόμα και τα ζώα που έψαχναν για μία ζεστή γωνιά καθώς είχαν παγώσει από τις πολικές θερμοκρασίες με το χιόνι να είναι στρωμένο παντού στην Κρήτη, ακόμα και μέσα στις μεγαλουπόλεις.
Στη Σητεία ένας κάτοικος δεν πίστευε στα μάτια του όταν πήγε να μαζέψει τα αυγά από το κοτέτσι του. Αντί για αυγά κάτω από το σώμα της κότας βρήκε τρία μικρά γατάκια, που είχαν καταφέρει να ζεσταθούν την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα.
Ο ίδιος τράβηξε φωτογραφίες και τις ανέβασε στο facebook, με τις εικόνες να κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου…

Πρώτον, δεν κάνουν το γύρο του διαδικτύου, αφού το ποστ του έχει ελάχιστα μοιράσματα.

Δεύτερον, ο κρητικός δεν αναφέρει πουθενά στο ποστ του ότι ο ίδιος τράβηξε τις φωτογραφίες, ή είναι δική του η κότα, ή είναι κάτι που έγινε στην Κρήτη, «λόγω χιονιά». Απλά σχολιάζει το γεγονός, ο επαγγελματίας κλειδαράς, προφανώς για να κρατήσει το ενδιαφέρον στο προφίλ του.

Και τρίτον και κυριότερο, είναι φωτογραφίες από βίντεο του περασμένου Μαΐου, 2021, σε περιοχή του Κουρδιστάν.

Αντί να γράφουν διηγήματα οι κύριοι δημοσιογράφοι, καλό θα ήταν να διασταυρώνουν την πληροφόρηση.

 

 

Total
11
Shares

Related Posts

Total
11
Share