Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Το ΝΑΤΟ στέλνει ενισχύσεις στην ανατολική Ευρώπη καθώς η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση για υστερία

Το ΝΑΤΟ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέτει τις δυνάμεις του σε ετοιμότητα και ενισχύει την Ανατολική Ευρώπη με περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη και μπορεί επίσης να στείλει επιπλέον στρατεύματα στη νοτιοανατολική πλευρά του, σε αυτό που η Ρωσία κατήγγειλε ως κλιμάκωση της έντασης για την Ουκρανία.

Χαιρετίζοντας μια σειρά από αναπτύξεις που ανακοινώθηκαν από τα μέλη της συμμαχίας τις τελευταίες ημέρες, o Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Η κίνηση ήταν ένα επιπλέον σημάδι ότι η Δύση προετοιμάζεται για την υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στον γείτονά της αφού συγκεντρώνει περίπου 100.000 στρατιώτες στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Θα ανταποκρινόμαστε πάντα σε οποιαδήποτε επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας μας, μεταξύ άλλων μέσω της ενίσχυσης της συλλογικής μας άμυνας», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ σε δήλωση.

Αργότερα είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ενισχυμένη παρουσία στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανάπτυξη πρόσθετων ομάδων μάχης του ΝΑΤΟ.

«Σκεφτόμαστε επίσης να έχουμε ομάδες μάχης… στα νοτιοανατολικά της συμμαχίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Μέχρι τώρα, το ΝΑΤΟ έχει περίπου 4.000 στρατιώτες σε πολυεθνικά τάγματα στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Πολωνία, υποστηριζόμενα από τανκς, αεράμυνα και μονάδες πληροφοριών και επιτήρησης.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει εισβολή. Όμως, έχοντας σχεδιάσει την κρίση περικυκλώνοντας την Ουκρανία με δυνάμεις από τον Βορρά, την Ανατολή και τον Νότο.
Η Μόσχα επικαλείται τη δυτική απάντηση ως απόδειξη για να υποστηρίξει την αφήγησή της ότι η Ρωσία είναι ο στόχος και όχι ο υποκινητής της επιθετικότητας, αναφέρει το Reuters.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο ολοκληρώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό συγκεκριμένων μονάδων που θα μπορούσε να αναπτύξει στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έως και 5.000, ενώ ένας διπλωμάτης του ΝΑΤΟ είπε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο σταδιακής μεταφοράς ορισμένων στρατευμάτων που σταθμεύουν στη δυτική Ευρώπη προς την ανατολική Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες.

Δύση σε υστερία και fake news

Η Δανία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία σχεδίαζαν ή σκέφτονταν να στείλουν στρατεύματα, αεροπλάνα ή πλοία στην ανατολική Ευρώπη, ανέφερε το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία συνορεύει με τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ: Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Ένας Πολωνός αξιωματούχος είπε ότι η Βαρσοβία θα χαράξει τη γραμμή για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σε ένδειξη ανησυχίας για την κατάσταση, η Βρετανία είπε ότι αποσύρει κάποιο προσωπικό και εξαρτώμενα άτομα από την πρεσβεία της στην Ουκρανία, μια ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι διέταξαν τα μέλη της οικογένειας των διπλωματών να φύγουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τη Δύση για «υστερία» και δημοσιοποίηση πληροφοριών «γεμάτη με ψέματα».

«Όσον αφορά συγκεκριμένες ενέργειες, βλέπουμε δηλώσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για ενίσχυση, έλξη δυνάμεων και πόρων προς την ανατολική πλευρά. Όλα αυτά οδηγούν στο γεγονός ότι οι εντάσεις αυξάνονται», είπε.

«Αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας αυτού που κάνουμε εμείς, η Ρωσία. Όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας αυτού που το ΝΑΤΟ και οι Η.Π.Α. κάνουν και λόγω των πληροφοριών που διαδίδουν».

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share