Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

ΗΠΑ: Η Ανώτατη Δικαστής πιάστηκε να ψεύδεται για τα παιδικά κρούσματα και εισαγωγές σε νοσοκομείο

Χαμός στις ΗΠΑ από τον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται με COVID-19 που παρουσίασε η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σόνια Σοτομαγιόρ την Παρασκευή, ενώ σημείωσε ότι οι Αμερικανοί μπορούν ακόμα να μειώσουν τη νοσηλεία αν εμβολιαστούν.

«Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η όμικρον είναι εξίσου θανατηφόρα και προκαλεί τόσο σοβαρή ασθένεια στους μη εμβολιασμένους όσο η δέλτα. … Έχουμε πάνω από 100.000 παιδιά, που δεν είχαμε ποτέ πριν, σε σοβαρή κατάσταση και πολλά σε αναπνευστήρες».

— Δικαστής Sonia Sotomayor, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, 7 Ιανουαρίου

Τα σχόλιά της έγιναν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ben Flowers, γενικό δικηγόρο του Οχάιο, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα ρηπόρτ που κατατέθηκε από το American Commitment Foundation, το οποίο υποστήριξε ότι η άνοδος της παραλλαγής όμικρον είχε κάνει τους κανόνες του εμβολίου λιγότερο σημαντικούς επειδή τα εμβόλια δεν φαίνονται ιδιαίτερα αποτελεσματικά εναντίον της.

Η Washington Post, μετά από αντιδράσεις των αναγνωστών της σχετικά με τις δηλώσεις της Σοτομαγιόρ, έκανε έλεγχο δεδομένων:

Το εν λόγω έγγραφο επιδιώκει να ενημερώσει το δικαστήριο σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές και τεχνικές πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή του όμικρον, όπως αυτό είχε εμφανιστεί με ισχύ μετά την πρόταση της εντολής. Οι επιδημιολόγοι Jay Bhattacharya από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ο Andrew Bostom, ο οποίος λέει ότι είναι συνδεδεμένος με το Πανεπιστήμιο Brown, βοήθησαν να συμβουλεύσουν το θέμα.

Το βασικό επιχείρημά του, επικαλούμενο στοιχεία από χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Δανία, ήταν ότι τα κρούσματα του όμικρον είχαν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν (Νότια Αφρική) και τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν σε εισαγωγές σε νοσοκομείο σε σχέση με την παραλλαγή δέλτα (Δανία). Επιπλέον, η σύντομη υποστήριξε, το ποσοστό θνησιμότητας στη Νότια Αφρική μειώθηκε δραματικά όταν το omicron έγινε κυρίαρχο.

Ο Flowers, ο οποίος είπε ότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές και έλαβε αναμνηστικό, συμμετείχε εξ αποστάσεως αφού βρέθηκε θετικός στον Covid. Τα συμπτώματά του λέγεται ότι ήταν «εξαιρετικά ήπια». «Η παρουσία μου εδώ ως τριπλά εμβολιασμένο άτομο μέσω τηλεφώνου» δείχνει ότι, «τα εμβόλια δεν φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματικά για να σταματήσουν την εξάπλωση ή τη μετάδοση», είπε, αν και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη «σοβαρών συνεπειών».

Τότε ήταν που η Σοτομαγιόρ τον διέκοψε για να υποστηρίξει ότι «αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η omicron είναι τόσο θανατηφόρα και προκαλεί τόσο σοβαρή ασθένεια στους μη εμβολιασμένους όσο η δέλτα». Υποστήριξε ότι «το να πεις ότι είναι μια διαφορετική παραλλαγή απλώς υπογραμμίζει το γεγονός» χρειαζόταν ένας κανόνας στο χώρο εργασίας.

Κι αφού επιχείρησε να αναλύσει το τι σημαίνει πλέον “εμβολιασμένος” – με δυο ή τρεις δόσεις, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Σοτομαγιόρ ξέφυγε εντελώς λέγοντας: «Έχουμε πάνω από 100.000 παιδιά, που δεν είχαμε ποτέ πριν, σε σοβαρή κατάσταση και πολλά σε αναπνευστήρες».

Αυτό είναι εντελώς λανθασμένο, αν υποθέσουμε ότι αναφέρεται σε νοσηλεία, δεδομένης της αναφοράς σε αναπνευστήρες. Σύμφωνα με στοιχεία του HHS, από τις 8 Ιανουαρίου περίπου 5.000 παιδιά νοσηλεύονται σε παιδιατρικό κρεβάτι, είτε με ύποπτο Covid είτε με επιβεβαιωμένη εργαστηριακή εξέταση. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει ασθενείς σε κρεβάτια παρατήρησης. Έτσι, ο αριθμός της Σοτομαγιόρ είναι τουλάχιστον 20 φορές υψηλότερος από την πραγματικότητα, ακόμη και πριν προσδιορίσετε πόσοι είναι σε «σοβαρή κατάσταση».

Εξάλλου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπήρξαν λιγότερες από 100.000 — 82.843 για την ακρίβεια — εισαγωγές σε νοσοκομεία παιδιών επιβεβαιωμένων με covid από την 1η Αυγούστου 2020.

Ο τρέχων μέσος όρος επτά ημερών (30 Δεκεμβρίου – 5 Ιανουαρίου) είναι 797, που είναι μια απότομη σχετική αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (441) επομένως, η Σοτομαγιόρ δεν έχει άδικο να προτείνει ότι το ποσοστό των παιδιατρικών εισαγωγών προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, αναφέρει το δημοσίευμα, είναι σημαντικό για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδίδουν αποφάσεις με βάση σωστά δεδομένα. Υπήρξε μια απότομη αύξηση στα παιδιατρικά κρούσματα με Covid, ακόμα κι αν η παραλλαγή του όμικρον φαίνεται λιγότερο θανατηφόρα. Αλλά η Σοτομαγιόρ κατά τη διάρκεια της λογομαχίας πρόσφερε έναν αριθμό – 100.000 παιδιά σε «σοβαρή κατάσταση … πολλά σε αναπνευστήρες» – που είναι παράλογα υψηλό.

Και στο τεστ Πινόκιο της εφημερίδας, κέρδισε τέσσερα Πινόκιο!

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό…

Η Σόνια Μαρία Σοτομαγιόρ είναι Αμερικανίδα δικαστικός και νομικός, που υπηρετεί ως Ανώτατη Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2009 και προτάθηκε για τη θέση από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 26 Μαΐου του 2009.

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share