Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Διαμαρτυρία του Δήμου Καστοριάς για fake είδηση του MEGA για τα Ραγκουτσάρια

Με παιχνιδιάρικη διάθεση και θέλοντας να διασκεδάσουν τον απηυδισμένο από την πανδημία κόσμο, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας “Ραγκουτσάρια Καστοριάς” ανέβασαν το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2022 ένα βίντεο με εικόνες ξέφρενου γλεντιού από την οδό Μητροπόλεως στην Καστοριά, όπου στην κυριολεξία ο ένας ήταν πάνω στον άλλο.

Οι περαστικοί διασκεδάζουν υπό τους ήχους των καθιερωμένων χάλκινων, τη στιγμή που η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει βάλει στον «γύψο» όλες τις εκδηλώσεις στη χώρα.

Μάλιστα στο υποτιθέμενο live που έκανε η ιστοσελίδα ανέφερε: «Ραγκουτσάρια 2022!!! Το αδιαχώρητο αυτή την ώρα στην οδό Μητροπόλεως», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις», ενώ ήδη είχε αρχίσει το… πάρτι με σχόλια και κοινοποιήσεις.

Αυτό που είμαι σπίτι με πιτζάμες και με βλέπω ταυτόχρονα στη μητροπολεως??? wtf???

Ωστόσο το βίντεο παρουσιάστηκε σε εκπομπή του Μega Channel ως τωρινό, χωρίς να κάνουν διασταύρωση κι έγινε… MEGA χαμός!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής “Κοινωνία Ώρα Mega”, που προβλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022, παρουσιάστηκε ένα βίντεο στο οποίο έδειχναν πλάνα από τους δρόμους της Καστοριάς και οι δημοσιογράφοι επέκριναν το γεγονός ότι έγινε η εκδήλωση παρά τις απαγορεύσεις και υπήρχε συνωστισμός μεγάλος, και… «δεν βλέπω και πολλούς να φοράνε και μάσκα. Θα πάμε σε λίγο στην Καστοριά για να δούμε τι έγινε, για να δούμε έτσι πως ξέφυγε χθες το βράδυ η κατάσταση».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα ΕΔΩ στο 34:20′

Διαμαρτυρία του Δήμου Καστοριάς για την fake είδηση

Προς: Εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

Με έκπληξή μας παρακολουθήσαμε ότι στη σημερινή εκπομπή σας (7-1-2022) αναμεταδώσατε βίντεο με τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς, μεταφέροντας λανθασμένα στους τηλεθεατές σας ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα αφορούσε το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου 2022.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το εν λόγω βίντεο που προβάλατε με τίτλο «Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ», αφορά σε λήψεις παλαιότερων εκδηλώσεων που έγιναν προ της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα, από το 2020 που ήταν και η τελευταία χρονιά που πραγματοποιήθηκαν τα καρναβάλια της Καστοριάς.
Αυτό αναφέρεται και στο σχόλιο της σελίδας facebook (https://www.facebook.com/ragoutsaria) που προφανώς ήταν η πηγή σας.
Σας παρακαλούμε πολύ να υπάρξει αποκατάσταση της αλήθειας για το ρεπορτάζ που προβλήθηκε, το οποίο θεωρούμε ότι είναι δυσφημιστικό για την περιοχή μας και προκάλεσε σύγχυση στον κόσμο που το παρακολούθησε.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση
Όλγα Θεοχάρη
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Δήμου Καστοριάς

Τη Δευτέρα η αποκατάσταση από το MEGA

Επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, είχε μετά από την επιστολή του Δήμου Καστοριάς ο παρουσιαστής της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», Ιορδάνης Χασαπόπουλος, αναφορικά με το ρεπορτάζ για τα Ραγκουτσάρια. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στον Δήμαρχο, η εκπομπή δεν είχε κανένα λόγο ή πρόθεση να θίξει την πανέμορφη Καστοριά και τους ανθρώπους της, τους οποίους σέβεται και αγαπά, ενώ η αναφορά στα Ραγκουτσαρια έγινε εξαιτίας μιας ιστοσελίδας στο Facebook, όπου εμφανώς υπήρχε ένδειξη ότι πραγματοποιήθηκαν καρναβαλιστικές εκδηλώσεις, παρά τις απαγορεύσεις που υπαγορεύονται από τα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η κακή διατύπωση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα οδήγησε την εκπομπή σε αυτή την αναφορά, όπως εξήγησε ο κ. Χασαπόπουλος, ο οποίος προσκάλεσε τον Δήμαρχο να φιλοξενηθεί τη Δευτέρα στις συχνότητες του Mega για να αποκατασταθεί η αλήθεια και να λυθεί η όποια παρεξήγηση.

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share