Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

«IHU»: Είναι το “νέο” εξαιρετικά μεταλλαγμένο στέλεχος Covid19;

Ενώ ακόμα δεν καθαρίσαμε με την Omicron με πολύ υψηλό ποσοστό μεταδοτικότητας, αλλά ήπια συμπτώματα, έσκασε μύτη νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Επιστήμονες και ειδικοί στη Γαλλία φέρεται να εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του COVID-19 που ονομάζεται «IHU». Η νέα παραλλαγή λέγεται ότι είναι ένα πιο μεταλλαγμένο στέλεχος από το Omicron.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, σχεδόν 12 περιπτώσεις αυτής της νέας παραλλαγής έχουν αναφερθεί κοντά στη Μασσαλία και έχουν συνδεθεί με την αφρικανική χώρα Καμερούν. Όμως, το στέλεχος Omicron εξακολουθεί να κυριαρχεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Η παραλλαγή B.1.640.2 ή IHU αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τους ακαδημαϊκούς του ινστιτούτου IHU Mediterranee Infection και περιέχει 46 μεταλλάξεις, που είναι περισσότερες από το Όμικρον.


Αυτή η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι μια μεγάλη απειλή, ωστόσο, τα κρούσματα δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σε χώρες εκτός της Γαλλίας και δεν χαρακτηρίζεται ως «παραλλαγή υπό έρευνα» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο medRxiv, το στέλεχος φέρει τη μετάλλαξη E484K που μπορεί να το κάνει πιο ανθεκτικό στα εμβόλια.

Έχει επίσης τη μετάλλαξη N501Y – που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλλαγή Alpha – που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να την κάνει πιο μεταδοτική.

Οι επιστήμονες λένε, «αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν για άλλη μια φορά το απρόβλεπτο της εμφάνισης νέων παραλλαγών SARS-CoV-2 και την εισαγωγή τους από το εξωτερικό. Και αποτελούν παράδειγμα της δυσκολίας ελέγχου αυτής της εισαγωγής και της επακόλουθης εξάπλωσης».

Το ερώτημα είναι γιατί ξαφνικά “ξέθαψαν” μια παραλλαγή η οποία ανακοινώθηκε περισσότερο από ένα μήνα, κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της;

Κάποιος «Επιδημιολόγος & Οικονομολόγος Υγείας» ασιατικής καταγωγής που ζει στις ΗΠΑ, το ξέθαψε και το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα ΜΜΕ να δημοσιεύουν την «είδηση»

Total
2
Shares

Related Posts

Total
2
Share