Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Κίνα: ΔΕΝ έγινε δημόσια διαπόμπευση πολιτών επειδή έσπασαν την καραντίνα

Από χτες κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι, η Κίνα τιμωρεί αυτούς που έχουν νοσήσει ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα κορονοϊού και έχουν μπει σε καραντίνα, κι αν την σπάσουν περιλαμβάνει ακόμη και τη διαπόμπευση. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, η τιμωρία τους έγινε για διαφορετικούς λόγους κι επικρίθηκε σφόδρα.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν:

Η τιμωρία περιλαμβάνει «παρέλαση» στους δρόμους για όσους δεν ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο και έσπασαν την καραντίνα ενώ νοσούσαν από τη μετάλλαξη Όμικρον. Στο βίντεο φαίνονται 4 άνθρωποι να φορούν ολόσωμες στολές και μάσκα και να παρελαύνουν μπροστά σε κόσμο στην κινεζική πόλη Jingxi για τιμωρία και παραδειγματισμό. Εκτός από την ντροπή τους είχαν και αστυνομικούς να τους κρατάνε καθώς και ένοπλους στρατιωτικούς να παρακολουθούν την παρέλαση.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με το bbc.com,οι τέσσερις άνδρες κατηγορήθηκαν για λαθραία μεταφορά ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό σφραγισμένα λόγω του Covid. Παρέλασαν στους δρόμους της πόλης Jingxi στην επαρχία Guangxi με κοστούμια hazmat.

Η ντροπή προκάλεσε μικτές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Εικόνες και βίντεο από το περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου, δείχνουν τέσσερις άνδρες με κοστούμια και μάσκες προσώπου να παρελαύνουν σε μια περιοχή της πόλης από την αστυνομία.

Κρατούσαν πλακάτ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Μερικοί άνθρωποι διακρίνονταν να παρακολουθούν την εξέλιξη της εκδήλωσης.

Η κρατική Guangxi Daily είπε ότι η πειθαρχική δράση απέτρεψε τα εγκλήματα σχετικά με τα σύνορα και ενθάρρυνε τη συμμόρφωση με την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση του Covid στη συνοριακή περιοχή ως «σοβαρή και περίπλοκη».

Η Κίνα, η χώρα όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο Covid-19 στα τέλη του 2019, ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικού Covid, χρησιμοποιώντας μαζικές δοκιμές και lockdown για να σταματήσει τα κρούσματα, και έχει ένα δυναμικό πρόγραμμα εμβολιασμού, με το 86% του πληθυσμού της να είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο.

Ποικίλες αντιδράσεις

Η παρέλαση της ντροπής αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου ένα hashtag γι ‘αυτό ήταν το κορυφαίο θέμα της τάσης.

Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι η άσκηση τους θύμιζε δημόσιες διαβολές από εκατοντάδες χρόνια πριν, ενώ άλλοι συμφώνησαν με τις προσπάθειες που απαιτούνται για τον έλεγχο του ιού κοντά στα σύνορα.

«Αυτό που είναι πιο τρομακτικό από την παρέλαση στο δρόμο είναι τα πολλά σχόλια που υποστηρίζουν αυτή την προσέγγιση», έγραψε ένας χρήστης.

Τα κρατικά Beijing News ανέφεραν ότι “το μέτρο παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του κράτους δικαίου και δεν μπορεί να επιτραπεί να επαναληφθεί”.

Το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της πόλης Jingxi και η τοπική κυβέρνηση ωστόσο, υπερασπίστηκαν την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «επιτόπια πειθαρχική προειδοποιητική δραστηριότητα» και ότι δεν υπήρξε «ακαταλληλότητα», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2007, η Κίνα απαγόρευσε την παρέλαση κρατουμένων στους οποίους είχε επιβληθεί η θανατική ποινή.

Οι δημόσιες διαβολές ήταν συνηθισμένες κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης και είναι αρκετά σπάνιες τώρα. το 2006, περίπου 100 εργάτριες του σεξ και μερικοί από τους πελάτες τους ήταν ντυμένοι με κίτρινους χιτώνες φυλακής και παρέλασαν στους δρόμους.

Total
12
Shares

Related Posts

Total
12
Share