Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Ισχύει ότι «Μόνο τα εμβόλια mRNA προσφέρουν προστασία για τη μετάλλαξη Όμικρον»;

Για μια ακόμα φορά η δημοσιογραφία στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πανηγυρικά την χαμηλή κατάταξη της στην ανεξαρτησία, ελευθερία λόγου, αξιοπιστία και έρευνα: Δημοσίευσε άρθρο των New York Times, με αλλοιωμένο τίτλο, κατακρεουργημένο και εντελώς παραποιημένο περιεχόμενο.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο «πατέρας» της κακοποίησης του άρθρου των ΝΥΤ, το οποίο δημοσιεύτηκε πανομοιότυπα σε όλους τους ιστότοπους, αλλά έγινε και θέμα στα κανάλια, όπως πχ. στον ΣΚΆΙ και το MEGA. Aν δηλαδή είναι κάποιο δικό μας πρακτορείο, ή όμιλος, ή το έδωσε το Μαξίμου ή η Αμερικάνικη Πρεσβεία, ή απλά το αχνό φως που της ελληνικής ενημέρωσης που αργοσβήνει στη χώρα μας. Το copy paste δημοσίευμα που αναφέρεται στους ΝΥΤ χωρίς ωστόσο κανένα ενεργό λινκ, κυκλοφορεί με δυο τίτλους,

  1. Μόνο τα εμβόλια mRNA προσφέρουν προστασία για τη μετάλλαξη Όμικρον
  2. Τα εμβόλια που δεν είναι mRNA δεν προσφέρουν προστασία

και αναφέρει τα εξής:

Nέα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον δημοσίευσαν οι New York Times. Όπως αναφέρεται, μόνο τα εμβόλια mRNA προσφέρουν προστασία σε περίπτωση που κάποιος μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή.
Τα εξής εμβόλια δεν είναι mRNA:
– AstraZeneca
– Johnson & Johnson
– Sinopharm
– Sinovac
– Sputnik
Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το εμβόλιο της Moderna (mRNA) φαίνεται πως με την 3η δόση αυξάνει 37 φορές τα αντισώματα κατά της Όμικρον.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους, η έρευνα του CDC έδειξε ότι είναι 20 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν και 10 φορές πιο πιθανό να προσβληθούν.
Η Moderna εκτιμά ότι στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει έρευνες για την ανάπτυξη μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα προστατεύει ειδικά από την μετάλλαξη Όμικρον

Ωστόσο ο τίτλος του άρθρου των ΝΥΤ είναι: Most of the World’s Vaccines Likely Won’t Prevent Infection From OmicronΤα περισσότερα από τα εμβόλια του κόσμου πιθανά δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση από το Omicron

Καταλαβαίνουν άραγε οι Έλληνες δημοσιογράφοι τη διαφορά του να πεις, Αύριο θα πάω για ψάρεμα, από το να πεις Αύριο πιθανώς να πάω για ψάρεμα;

Στον υπότιτλο του μάλιστα το άρθρο αναφέρει: Φαίνεται [τα εμβόλια του κόσμου] να προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι σοβαρών ασθενειών, αλλά οι συνέπειες της ραγδαίας εξάπλωσης της λοίμωξης ανησυχούν πολλούς ειδικούς στη δημόσια υγεία.

Το δεύτερο κι ακόμα πιο σοβαρό θέμα είναι ότι το ίδιο το άρθρο αναφέρεται σε μια ομάδα ερευνών τις οποίες ΔΕΝ κατονομάζει. Δηλαδή, πιθανώς, να είναι έρευνες από τις ίδιες τις φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια mRNA. Ενώ πουθενά στο άρθρο δεν είδαμε κάποια αναφορά στο CDC!

Ένας αυξανόμενος όγκος προκαταρκτικών ερευνών υποδηλώνει ότι τα εμβόλια Covid που χρησιμοποιούνται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν προσφέρουν σχεδόν καμία άμυνα έναντι της μόλυνσης από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron.
Όλα τα εμβόλια εξακολουθούν να φαίνεται να παρέχουν σημαντικό βαθμό προστασίας από σοβαρές ασθένειες από το Omicron, που είναι ο πιο κρίσιμος στόχος. Αλλά μόνο τα εμβόλια Pfizer και Moderna, όταν ενισχύονται με αναμνηστικό, φαίνεται να έχουν αρχική επιτυχία στη διακοπή των λοιμώξεων και αυτά τα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.
Οι άλλες λήψεις – συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την AstraZeneca, την Johnson & Johnson και τα εμβόλια που κατασκευάζονται στην Κίνα και τη Ρωσία – δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση του Omicron, δείχνει η πρώιμη έρευνα. Και επειδή οι περισσότερες χώρες έχουν δημιουργήσει τα προγράμματα εμβολιασμού τους γύρω από αυτά τα εμβόλια, το χάσμα θα μπορούσε να έχει βαθύ αντίκτυπο στην πορεία της πανδημίας.
Τι λέει η επίσης mumbo-jumbo εισαγωγή του άρθρου των ΝΥΤ;
  1. Μιλάει για προκαταρκτικές και πρώιμες έρευνες (το επαναλαμβάνει και στο τέλος)
  2. Τη μια λέει δεν προσφέρουν σχεδόν καμία, κι αμέσως μετά φαίνεται να παρέχουν σημαντικό βαθμό προστασίας, μην φάνε και καμιά μήνυση γιατί στο εξωτερικό δεν αστειεύονται
  3. Τα “καλά” εμβόλια Pfizer και Moderna, είναι “καλά” αλλά μόνο όταν ενισχύονται με αναμνηστικό
  4. Και ότι θα μπορούσε αυτό όλο να έχει βαθύ αντίκτυπο στην πορεία της πανδημίας

Η αρθρογράφος Stephanie Nolen σε ρόλο Πυθίας δεν δίνει καμία σίγουρη πληροφόρηση. Μόνο εικασίες.

Και στη συνέχεια, αυτό που μαθαίνουμε από το άρθρο, είναι ότι όλες αυτές οι φερόμενες έρευνες έλαβαν χώρα εργαστηριακά [In Vitro] και όχι έμπρακτα, στη ζωή [In Vivo].

  • In vitro: Ο όρος in vitro αναφέρεται σε μια ιατρική μελέτη ή πείραμα που γίνεται στο εργαστήριο εντός των ορίων ενός δοκιμαστικού σωλήνα ή εργαστηριακού δίσκου.
  • In vivo: Ο όρος in vivo αναφέρεται σε μια ιατρική δοκιμή, πείραμα ή διαδικασία που γίνεται σε ζωντανό οργανισμό, όπως ζώο εργαστηρίου ή άνθρωπο.
Τα περισσότερα στοιχεία μέχρι στιγμής βασίζονται σε εργαστηριακά πειράματα, τα οποία δεν καταγράφουν το πλήρες εύρος της ανοσολογικής απόκρισης του σώματος και όχι από την παρακολούθηση της επίδρασης στους πληθυσμούς του πραγματικού κόσμου. Τα αποτελέσματα είναι όμως εντυπωσιακά.
Τα εμβόλια Pfizer και Moderna χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία mRNA, η οποία προσφέρει σταθερά την καλύτερη προστασία έναντι της μόλυνσης με κάθε παραλλαγή. Όλα τα άλλα εμβόλια βασίζονται σε παλαιότερες μεθόδους πυροδότησης ανοσοαπόκρισης.
Αλίμονο, αν δεν παινέψεις τα προϊόντα της χώρας σου, ποια θα παινέψεις; Τα Ρώσικα ή τα Κινέζικα;
Και φυσικά από το μακροσκελές άρθρο των ΝΥΤ, λάμπει δια της απουσίας των τα Κουβανέζικα εμβόλια τα οποία και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, αλλά και ετοιμάζουν νέο εμβόλιο για να καλύπτει πιθανώς την μετάλλαξη Όμικρον, που πιθανώς να είναι πιο επικίνδυνη, αλλά ακόμα όλοι λένε ΔΕΝ είναι.
Το επίσης αξιοσημείωτο με το αόριστο άρθρο των ΝΥΤ που σε μας έγινε κατάθεση και σιγουριά, είναι ότι έρχεται μόλις 4 μέρες μετά από ένα άλλο δικό τους άρθρο: Τα εμβόλια πιθανώς θα προστατεύσουν από σοβαρές ασθένειες από το Omicron, αναφέρουν νέες εργαστηριακές μελέτες (πηγή).
Σε αυτό τον απόλυτο νεοσουρεαλισμό πληροφόρησης, με έναν αχταρμά παραπληροφόρησης, έλλειψης στοιχείων, ανακρίβειες, πιθανότητες και εικασίες, άρθρα γραμμένα από αναρμόδιους αρθρογράφους κ.λπ, ακόμα κάποιοι απορούν γιατί υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που είναι σκεπτικιστές και διστακτικοί να εμβολιαστούν; Το αντίθετο, θα ήταν απορίας άξιον και θα έδειχνε ότι πλέον έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη και οι αληθινοί ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι…
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το ελληνικό κόπι πάστε, μόνο η ΕΡΤnews απέδωσε σωστά το άρθρο των ΝΥΤ, αναφέροντας ότι όλα είναι πιθανότητες και εργαστηριακές έρευνες.
Total
23
Shares

Related Posts

Total
23
Share