Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Όμικρον: «Δυο μέρες κούραση και μυαλγίες» προκάλεσαν «παγκόσμιο συναγερμό» και κραχ στο χρηματιστήριο

Τα στοιχεία για τη «νέα αφρικανική παραλλαγή Όμικρον» του κορωνοϊού, έως τώρα δείχνουν ότι αυτή προκαλεί ήπια ασθένεια, ίδια με ένα απλό… κρυωματάκι!

Κλείνουν αεροδρόμια για πτήσεις από Ν. Αφρική και βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τις εκεί χώρες. Αυτό ήδη ισχύει για την Ελλάδα και πολλές χώρες τους εξωτερικού.

Τα χρηματιστήρια σε ελεύθερη πτώση, λόγω της «Όμικρον».

Τα ΜΜΕ σε οίστρο, με κύριο θέμα την «Όμικρον». Πρωτοσέλιδα και απανωτά άρθρα, πρώτη είδηση στα κανάλια με τηλεγιατρούς που «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Ωστόσο, τα νέα όπως τα μεταφέρει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ηλίας Μόσιαλος μέσω του λογαριασμού του στο facebook είναι τα εξής:

H δρ Angelique Coetzee, πρόεδρος τού Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ώς τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Πιο αναλυτικά, είπε πως τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα. Επίσης, από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή τη γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για τη μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι».

«Συμφωνώ», καταλήγει ο κ. Μόσιαλος, «με την ήπια και εμπεριστατωμένη της τοποθέτηση στο πρακτορείο Sputnik: “Μπορεί να είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, ναι, αλλά μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις που βλέπουμε είναι εξαιρετικά ήπιες. Ίσως σε δύο εβδομάδες από τώρα να έχω διαφορετική γνώμη, αλλά αυτό είναι που βλέπουμε τώρα. Άρα ανησυχούμε σοβαρά; Όχι. Ανησυχούμε και παρακολουθούμε τι συμβαίνει”».

Τώρα το ερώτημα που επικρατεί είναι το εξής: Τελικά για γέλια ή για κλάματα είναι η όλη κατάσταση;

Τελικά έχουν δίκιο όσοι σχολίασαν σαρκαστικά ότι η όλη ιστορία της νέας παραλλαγής στήθηκε για να μάθει ο κόσμος και λίγη Γεωγραφία: Την Μποτσουάνα την γνωρίζατε μέχρι τώρα;

πηγή: igata.gr 

Total
10
Shares

Related Posts

Total
10
Share