Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει η συνέντευξη του γιου του – «Τον σκότωσε το σύστημα»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα του είναι η ελευθερία του τύπου

Για τον θάνατο του πατέρα του, του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε δολοφονική ενέδρα κοντά στο σπίτι του στον Άλιμο, μίλησε ο γιος του Δημήτρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον πατέρα του δεν τον σκότωσε ένα μόνο πρόσωπο αλλά το σύστημα που πολεμούσε.

«Αυτό που τον σκότωσε ήταν τα συστημικά προβλήματα που ο πατέρας μου πολεμούσε. Ακόμη κι αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πατέρα μου, οι δολοφόνοι του, και το όπλο της δολοφονίας, δεν τον σκότωναν, κάτι άλλο θα τον σκότωνε. Γιατί ο πατέρας μου δεν πολεμούσε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, πολεμούσε ένα συστημικό πρόβλημα».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, λόγω του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ που έκανε, είχε δεχτεί αρκετές απειλές στο παρελθόν. Την περίοδο όμως πριν τη δολοφονία του, δεν έψαχνε κάτι συγκεκριμένο.

«Σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά».

Στόχος από την πρώτη στιγμή της οικογένειας ήταν η δολοφονία του αείμνηστου δημοσιογράφου να μην αφήσει στον κόσμο φόβο και τρόμο.

«Έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε και να ακούγεται σε όλο τον κόσμο».

Ως ένα απλό άνθρωπο περιγράφει τον πατέρα του ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

«Ήθελε να διασκεδάζει, να τρώει καλό φαγητό, να πίνει λευκό κρασί, να πηγαίνει διακοπές και το άλλο πράγμα που αγαπούσε ήταν να βοηθάει κόσμο και ήταν δημοσιογράφος γιατί πίστευε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθάει κόσμος».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα του είναι η ελευθερία του τύπου τονίζει ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Ενδιαφέρουσα σημείωση! Tα tags του ιστολογίου μας παίζουν το ρόλο ένδειξης σε ποια ιστοσελίδα ή ΜΜΕ είδαμε την είδηση που θεωρούμε ότι είναι αναληθής, παραπλανητική, προπαγανδιστική κ.λπ

Related Posts

Total
1
Share