Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Μήνυμα του Π.Ο.Υ. ΜΟΝΟ προς τους εμβολιασμένους

Καθώς η φράση «η επιδημία των ανεμβολίαστων» έχει γίνει trend σε ΗΠΑ και Ευρώπη, φυσικά και στην Ελλάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στέλνει μήνυμα ειδικά προς τους εμβολιασμένους

Η Ευρώπη είναι για άλλη μια φορά το επίκεντρο της πανδημίας COVID-19 εν μέσω μιας «ψευδής αίσθησης ασφάλειας» σχετικά με την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια, δήλωσε την Τετάρτη ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ προειδοποίησαν ότι ο SARS-CoV-2 θα συνεχίσει να εξαπλώνεται έντονα καθώς οι κοινωνίες επιστρέφουν στην κοινωνική ανάμειξη και την κινητικότητα μιας προ-πανδημικής περιόδου εν όψει των εορτών του τέλους του έτους.

Ρεκόρ στην «εμβολιασμένη» Ευρώπη

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από το 60% όλων των αναφερόμενων κρουσμάτων και θανάτων από COVID-19 παγκοσμίως ήταν στην Ευρώπη, είπε ο Τέντρος σε συνέντευξη Τύπου.

«Σε πολλές χώρες και κοινότητες, ανησυχούμε για μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας ότι τα εμβόλια τερμάτισαν την πανδημία και ότι τα άτομα που εμβολιάζονται δεν χρειάζεται να λάβουν άλλες προφυλάξεις»

Ο εμβολιασμός, η χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση παραμένουν το κλειδί για την ανάσχεση της μετάδοσης, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ.

«Επιστρέφουμε στα προ-πανδημικά επίπεδα κοινωνικής ανάμειξης (στην Ευρώπη) … ακόμη και εν μέσω πολύ ισχυρής αναζωπύρωσης κρουσμάτων και ακόμη και εν μέσω ορισμένων από αυτές τις χώρες που βρίσκονται υπό υψηλή πίεση στα συστήματα υγείας», δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

«Και η πραγματικότητα είναι ότι ο ιός θα συνεχίσει να μεταδίδεται έντονα σε αυτό το περιβάλλον», είπε.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι «καμία χώρα ή περιοχή δεν είναι έξω από το δάσος» και υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης ότι «έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα για την αποτροπή των χειρότερων συνεπειών οποιωνδήποτε μελλοντικών κυμάτων».

Total
12
Shares

Related Posts

Total
12
Share