Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Fake news Μητσοτάκη: «Τα μπαρ θα ανοίξουν μόλις έρθουν τα εμβόλια»

O Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», μας «αποκάλυψε» ότι η επαναλειτουργία των μπαρ και της νυχτερινής διασκέδασης θα καταστεί εφικτή μόνον όταν έχουμε τα εμβόλια

Πιο συγκεκριμένα, συζητώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο»

Ωστόσο ισχύει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τους “ειδικούς” που υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός μας συμβουλεύεται προκειμένου να πάρει πολιτικές αποφάσεις;

Μιλώντας στο Sputnik, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η παραπάνω δήλωση ήταν… μάλλον ατυχής, και πως -κατά την ίδια- στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός εννοούσε πως οι παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούν να ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει κι έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά.

Και πότε θα συμβεί αυτό;

Όπως απάντησε η ίδια, πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για επαρκές θωράκισμα.

Και πότε θα έχει εμβολιαστεί το 60%;

«Μετά το καλοκαίρι» είναι η απάντηση που έδωσε η κα Θεοδωρίδου και με την προϋπόθεση ότι εμβολιάζονται 2.000.000 Έλληνες τον μήνα:

«Με την προϋπόθεση δηλαδή ότι αυτό το πλάνο προχωρά καλά και ότι ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στους εμβολιασμούς»

Το αυτό λέει και ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης:

«Είναι πολύ απλό: Για να αφήσουμε το κοινό να συγχρωτίζεται ξανά σε μπαρ και μαζικής διασκέδασης τύπου μέρη πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού. Άρα μιλάμε για Μάιο ή Ιούνιο για τις παραπάνω δραστηριότητες»

Τώρα, σύμφωνα με όλα αυτά που λένε οι ειδικοί, ακόμα δεν ξέρουν αν ο εμβολιασμένος απλά προστατεύει τον εαυτό του κι εξακολουθεί να είναι φορέας για τους γύρω, ούτε καν για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η ανοσία. Το “καλύτερο” σενάριο είναι 1-2 χρόνια, το χειρότερο 6-8 μήνες. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι μπορεί μόλις τελειώσει ο τελευταίος στη σειρά για εμβόλιο, να πρέπει να ξεκινήσει ο πρώτος πάλι να εμβολιάζεται.

Πότε, λοιπόν, θα ανοίξει η νυχτερινή ζωή; Κάντε τα μαθηματικά…

Εμείς πάντως βοηθάμε το facebook να μην διαδίδονται “ψευδείς ειδήσεις” σχετικά με τα εμβόλια, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ειδικά από τους πολιτικούς που γεννούν ψευδείς ελπίδες!

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Total
24
Shares

Related Posts

Total
24
Share