Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Μόρια: Ψευδής δήλωση Στέλιου Πέτσα σχετικά με την δομή

Δραματικές οι τελευταίες εξελίξεις στη Λέσβο μετά τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας, με πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν εκεί

Τα πνεύματα άναψαν μεταξύ ομάδας μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας, με τους πρώτους να ξεκινούν πετροπόλεμο και τους αστυνομικούς να «απαντούν» με χρήση χημικών, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ε.Ο Παναγιούδας- Μυτιλήνης, ξέσπασε φωτιά στο βουνό, στον Καρά Τεπέ κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.

Ωστόσο σχολιάζοντας το θέμα, στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που έφτιαξε τη δομή στη Μόρια.

Η δήλωση είναι παντελώς ψευδής, καθώς η Μόρια ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2013 σε ένα παλιό στρατόπεδο λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μυτιλήνη που μετατράπηκε σε Κέντρο Ταυτοποίησης της ελληνικής αστυνομίας.

Το 2013 ήταν η δεύτερη χρονιά της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά (ή κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης, Ιούνιος 2012 – Ιανουάριος 2015). Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν το αποτέλεσμα της συμφωνίας των κομμάτων της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, και της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να επιλυθεί το νέο κυβερνητικό αδιέξοδο που προέκυψε από τις εκλογές και είχε μακράν διάρκεια, ενώ χαρακτηρίζεται ως άκρως μνημονιακή και “μεταρρυθμιστική”, και κατά την οποία δεν άλλαξε ο νόμος Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες, παρότι ήταν μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Έκτοτε η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας άγεται και φέρεται χωρίς απολύτως καμία σοβαρή στήριξη από την ΕΕ, τα κονδύλια που δίνονται σε κυβερνήσεις και ΜΚΟ ένας Θεός ξέρει πως αξιοποιούνται, οι ροές συνεχίζονται ακατάπαυστα με αποτέλεσμα σε αυτό που φτάσαμε σήμερα: ένα στρατόπεδο χιλιάδων στοιβαγμένων ψυχών -από ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη, άλλους που αποφάσισαν να κάνουν την τύχη τους στον αναπτυγμένο κόσμο λόγω οικονομικής μιζέριας της χώρας τους, αλλά και άτομα “με σκοπό” να διεισδύσουν στην ελληνική κι άλλες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η δε ευκολία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να λέει fake news ότι “δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που έφτιαξε τη δομή στη Μόρια”, για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, δείχνει και το πολιτικό ήθος της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρουσα σημείωση! Tα tags του ιστολογίου μας παίζουν το ρόλο ένδειξης σε ποια ιστοσελίδα ή ΜΜΕ είδαμε την είδηση που θεωρούμε ότι είναι αναληθής, παραπλανητική, προπαγανδιστική κ.λπ

Related Posts

Total
4
Share