Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Βρετανία: ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η μάσκα σε ΌΛΟΥΣ τους μαθητές!

Η Βρετανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, συμμορφώνεται πλήρως με τις πρόσφατες οδηγίες του ΠΟΥ σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας στα σχολεία – Πάρτι παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ

Ακολουθώντας τις νεότερες οδηγίες του ΠΟΥ, στη Βρετανία, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους μαθητές ΜΟΝΟ της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων στις περιοχές και ΜΟΝΟ όπου έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown λόγω του κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον, αφού η κυβέρνηση έκανε στροφή στο θέμα.

Η βρετανική κυβέρνηση τώρα ανακοίνωσε ότι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα στα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχουν τεθεί σε ισχύ περιορισμοί για την covid-19. Οι διευθυντές των σχολείων στις άλλες περιοχές θα έχουν την ευχέρεια να συστήνουν τη χρήση μάσκας, εφόσον το θεωρούν απαραίτητο, για τους μαθητές ηλικίας μεταξύ 11 και 18 ετών.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές στη χώρα όπου έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown και πιστεύουμε ότι είναι σωστό σε αυτές τις περιοχές στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κοινόχρηστους χώρους τα παιδιά να φορούν μάσκα», εξήγησε ο Ουίλαμσον.

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει να δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίζεται την επιδημία covid-19 και τώρα βρίσκεται υπό πίεση να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές στην Αγγλία θα επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Ωστόσο ο Ουίλιαμσον εξήγησε ότι η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη για τις μάσκες μετά τη νέα σύσταση του ΠΟΥ ότι μόνο τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να φορούν μάσκα όπου φορούν και οι ενήλικες και υπό προϋποθέσεις σχετικές με την κάθε περιοχή.

Πως παρουσίασαν την είδηση πολλά ΜΜΕ

Με ψευδείς τίτλους ή την… μισή αλήθεια παρουσίασαν τα ελληνικά ΜΜΕ την είδηση προκειμένου να δώσουν λανθασμένη εντύπωση στο ελληνικό κοινό που υποχρεώνεται να στείλει τα παιδιά από τα νήπια με μάσκα!

Ενώ κάποιοι ορθώς γράφουν: «Βρετανία: Υποχρεωτική η μάσκα στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές με lockdown», κάποιοι φροντίζουν να παραλείψουν το “δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” ή/και το “σε περιοχές με lockdown”.

Προφανώς ο τίτλος έχει διαμορφωθεί αντιστρόφως ανάλογα με… το ποσό που έλαβαν από τη λίστα Πέτσα. Όσο μεγαλύτερο το ποσό, τόσο και πιο “σύντομος” ο τίτλος: «Βρετανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές της Αγγλίας».

με πληροφορίες από BBC

Total
11
Shares

Related Posts

Total
11
Share