Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Σουηδία: ΔΕΝ πέθαναν 170 άνθρωποι “σε μια μέρα” από τον ιό

Χαμένοι στην μετάφραση δείχνουν για μια ακόμα φορά οι Έλληνες δημοσιογράφοι

Η είδηση ότι στην Σουηδία προστέθηκαν κάποιοι ακόμα θάνατοι, που ίσως συνολικά φτάνουν τους 170 αλλά σε όλη την περίοδο των εορτών του Πάσχα, μεταφράστηκε στο ότι “πέθαναν στη Σουηδία 170 άτομα σε μια μέρα”.

Η είδηση προφανώς είναι από την Daily Mail, (κάνοντας αναζήτηση στην google στα αγγλικά) η οποία ωστόσο αναφέρει ότι λόγω των διακοπών η ροή της καταμέτρησης δεν ήταν σε καθημερινή βάση και ότι οι 170 νέοι θάνατοι φτάνουν τον αριθμό των θανάτων από 1.033 σε 1.203 σε μια χώρα που εξακολουθεί να αρνείται να μπει σε lockdown. Επίσης αναφέρεται σε καθημερινά νούμερα που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, παρά μόνο στο τελικό συνολικό άρθροισμα.

Ωστόσο 170 θάνατοι δεν έγιναν σε μια μέρα, όπως αναφέρει το Έθνος – σε 24 ώρες καταγράφηκαν 170 θάνατοι.

Μάλιστα είναι εντυπωσιακά χαμηλό το ποσοστό της 15ης Απριλίου, μετά την κορύφωση της 8ης Απριλίου.

Σύμφωνα με το svt.se – κάτι σαν την δική μας ΕΡΤ – αυτή είναι η επίσημη καταγραφή θανάτων τις τελευταίες μέρες:

Και αναλυτικά ανά περιοχές:

Ή κάποιοι δημοσιογράφοι δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, ή τελικά δεν θέλουν να καταλάβουν προκειμένου να υπερασπιστούν την απόφαση των αυστηρών μέτρων έναντι εκείνης που τα μέτρα είναι πιο χαλαρά, όχι Οργουελικά και βασίζονται στην εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Και τα ΜΜΕ.

Στην τελική, ακόμα δεν τελειώσαμε για να βρει ο απολογισμός ποιός είναι ο χαμένος και ποιος ο κερδισμένος ποιας απόφασης, καθώς ο οικονομικός λογαριασμός του lockdown ακόμα δεν έχει βγει.

Η Σουηδία, για μια χώρα που τόσον καιρό τα έχει όλα σε κατάσταση λειτουργίας, δεν τα έχει πάει και τόσο τραγικά. Και ο απολογισμός θα ήταν ακόμα καλύτερος αν υπήρχε περισσότερη μέριμνα στα γηροκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας από άτομο που ζει εκεί.

Total
13
Shares

Related Posts

Total
13
Share