“Έγκυρη δημοσιογραφία;” – Δημοσιογράφοι μπερδεύουν το ‘φάρμακο’ με το ‘εμβόλιο’

Γίνεται ένας δημοσιογράφος να μην ξεχωρίζει τη διαφορά μεταξύ φαρμάκου κι εμβολίου; Κι όμως, γίνεται και μάλιστα σε άρθρο όπου ο Τσιόδρας εφιστά “προσοχή” στα περί “θεραπειών”!

Συγκεκριμένα άρθρο του Έθνους, του ιδίου ομίλου με το κανάλι ΟΡΕΝ που αναστάτωσε το πανελλήνιο με τα.. “ζουμάκια” του, με τίτλο Νέο πειραματικό εμβόλιο δίνει ελπίδες κατά του κορονοϊού – Η δήλωση Τσιόδρα, αναφέρεται στις σημερινές δηλώσεις του Τσιόδρα ο οποίος μιλάει… για νέο πειραματικό φάρμακο!

Σαν να μην φτάνει αυτό, όχι μία, αλλά δυο φορές ο αρθρογράφος τονίζει τι είπε ο Τσιόρδας:

  1. Στην εισαγωγική παράγραφο του άρθρου: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε πάντως να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται
  2. Μέσα στο κείμενο: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε πάντως να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό. Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα, είπε ο λοιμωξιολόγος.

Και οι γκάφες του αρθρογράφου συνεχίζονται γράφοντας: Όπως είπε [ο Τσιόδρας], η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ωστόσο, κάλεσε συναδέλφους και άλλους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νόσου.

Δεν κάλεσε τους “συναδέλφους” κι άλλους επιστήμονες, είπε (στο 6:14) παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, σε δημόσιες ανακοινώσεις, στο ευρύ κοινό, επιστημονικών προτάσεων ή ευρημάτων για νέες μορφές διάγνωσης ή θεραπείας, πριν αυτές αξιολογηθούν με τα κριτήρια της ιατρικής κοινότητας.

Οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται του κανόνα, ή μήπως πάλι κάποιος σκοπός αγιάζει τα “μέσα”; Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε όλη τη σημερινή ανακοίνωση.

Ειλικρινά, αναρωτιόμαστε… νύχτα σπουδάσατε δημοσιογραφία;

Total
10
Shares
Previous Article

ΔΕΝ υπάρχει επιβεβαιωμένη μελέτη ότι ο COVID-19 μεταδίδεται από τον αέρα - Τι λέει ο ΠΟΥ

Next Article

Σουηδία: ΔΕΝ πέθαναν 170 άνθρωποι "σε μια μέρα" από τον ιό

Related Posts