Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Η Guardian εξομοιώνει την κατάσταση στα Ελληνικά σύνορα με της Βουλγαρίας

Για μια ακόμα φορά η αντικειμενική δημοσιογραφία αναζητείται στο μικροσκόπιο

Άρθρο της Βρετανικής Guardian, με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου εξομοιώνει την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τα βουλγαροτουρκικά. Στόχος, φυσικά, είναι να φανεί ο “εκβιασμός” και η πίεση του Ερντογάν ότι γίνεται προς το σύνολο της Ευρώπης και όχι μόνο την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι το σχέδιο τους είναι να αναγκάσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να στηρίξουν τη νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στο Ιντλίμπ, αναφέρει, άποψη που μοιράζονται και πολλά δικά μας ΜΜΕ.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για αντίστοιχες σκηνές στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Αντιθέτως, η είδηση είναι ότι η Βουλγαρία ενισχύει το στρατό στα σύνορα με την Τουρκία – προληπτικά! [1], [2]. [3]. 

Η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού ομάδες προσφύγων, άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Έχουμε πληροφορίες για συνωστισμό (…) Ενισχύουμε στο μέγιστο τους ελέγχους στα σύνορα», επεσήμανε ο Μπορίσοφ στη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης στις 28 Φεβρουαρίου.

Στο άρθρο αλλά και στο βίντεο που έχει ανεβάσει, αναφέρεται ότι οι ροές είναι μόνο Σύροι πρόσφυγες και ούτε λέξη για τις ροές μεταναστών από άλλες χώρες.

Στο άρθρο της επίσης αναφέρει ότι, παρά τα πλάνα των ανθρώπων που “ταξιδεύουν στα σύνορα της Ευρώπης” (δηλαδή την Ελλάδα), αξιωματούχοι της ΕΕ επέμεναν την Παρασκευή ότι δεν είχαν ενημερωθεί επισήμως ότι η Τουρκία καταπάτησε τη συμφωνία. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: “Αναμένουμε από την Τουρκία να υλοποιήσει αυτό το μέρος της συμφωνίας.
Ακούσαμε τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τουρκική πολιτική”.

Ερωτηθείς εάν η ΕΕ θα μπορούσε να συγκρατήσει ορισμένα από τα 6 δισ. Ευρώ που καλύπτονται για την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας μετανάστευσης, ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι εξελίξεις ήρθαν όταν η οργάνωση των συνόρων της ΕΕ, η Frontex, παραδέχτηκε ότι θα επιβραδύνει την πρόοδο της πρόσληψης 10.000 αξιωματικών για να αστυνομεύσει τα σύνορά της έως το 2024.
Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο οργανισμός ήταν “στη διαδικασία” της πρόσληψης της πρώτης δόσης των 700 αξιωματικών που ήταν έτοιμοι να εργαστούν τον Ιανουάριο του 2021.

Σε πιο πρόσφατο άρθρο της, συνεχίζει να αναφέρει ότι οι ροές είναι και προς τα σύνορα της Βουλγαρίας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, ούτε υπάρχει ανάλογο με την Ελλάδα υλικό, ωστόσο μας κάνει τη χάρη να προσθέσει και τη λέξη “μετανάστες” μαζί με τους πρόσφυγες.

Τελικά η Ελλάδα είναι “Ευρώπη” τόσο και όσο συμφέρει τους Ευρωπαίους, ειδικά αυτούς που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια από την Ένωση!

Και η παγκόσμια παραπληροφόρηση και προπαγάνδα καλά κρατεί.

Ενδιαφέρουσα σημείωση! Tα tags του ιστολογίου μας παίζουν το ρόλο ένδειξης σε ποια ιστοσελίδα ή ΜΜΕ είδαμε την είδηση που θεωρούμε ότι είναι αναληθής, παραπλανητική, προπαγανδιστική κ.λπ

Related Posts

Total
1
Share