Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Δεν σκότωσαν πύργοι της 5G αυτές τις μέλισσες… ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Από το περασμένο καλοκαίρι ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου που ισχυρίζεται ότι οι πύργοι της 5G ευθύνονται για τις νεκρές μέλισσες τριγύρω τους

Ωστόσο αυτό δεν είναι αληθές -δυστυχώς- γιατί απλά ο πύργος του βίντεο δεν είναι 5G αλλά… της υπάρχουσας 4G!

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εγκατασταθεί εκατοντάδες πύργοι κινητής τηλεφωνίας καμουφλαρισμένοι σε φοινικόδεντρα αλλά κι άλλα δέντρα, για να μην τραβούν την προσοχή. Το αποτέλεσμα είναι τελικά το αντίθετο.

Διαβάστε σχετικά: The bizarre history of cellphone towers disguised as trees

Γιατί λέμε δεν είναι της 5G “δυστυχώς;”. Γιατί αποδεικνύεται (κάτι που είναι ήδη γνωστό) ότι ακόμα και η υπάρχουσα τεχνολογία της 4G βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και φυσικά, και την υγεία μας.

Με τα μάτια στραμμένα στην επερχόμενη τεχνολογία και με τον παγκόσμιο ξεσηκωμό, παραβλέπουμε αυτό που ήδη γίνεται σε μεγάλο βαθμό, τόσο από τους πύργους και τις κεραίες, όσο κι από τους δορυφόρους που ήδη έχουν πνίξει τη Γη στο διάστημα, για να έχουμε παντού εικόνα και κινητά και GPS.

Οι νεκρές μέλισσες γύρω και κάτω από τον πύργο της 4G ήδη δείχνουν τη ζημιά που γίνεται στο όνομα της ευκολίας που δήθεν προσφέρει η τεχνολογία, και η οποία λάμπει δια της απουσίας της όταν τίθενται θέματα κλιματικής αλλαγής, εξαφάνισης εντόμων και μελισσών και βιοποικιλότητα. Και που να πούμε τι επιπτώσεις έχει στο περιβάλλον η στρατιωτική τεχνολογία.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε τις διαφορές των κυψελών που υπάρχουν ανάμεσα στις δυο τεχνολογίες, και ναι, η 5G θα είναι ακόμα χειρότερη, αφού οι κυψέλες της θα δουλεύουν με μικρότερης μεν ισχύος συχνότητες αλλά πιο υψηλές κι εγκατεστημένες σε κάθε φως του δρόμου.

Η ζημιά από τη δοκιμή της -για την οποία καμία εταιρεία δεν δίνει διαβεβαιώσεις ότι είναι ασφαλής- μπορεί να αποβεί σε κάποιες περιπτώσεις και μη αναστρέψιμη, κάτι που ίσως χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να διαπιστωθεί…

Total
18
Shares

Related Posts

Total
18
Share