Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

“Φωνάζει ο Ψεύτης”: Όταν τα χόαξες βγάζουν λάθος ακόμα και επιστήμονες!

Μοιάζει σαν ένα εντελώς κακόγουστο αστείο: Αυτοί που υποτίθεται έχουν αναλάβει να προφυλάξουν τους αναγνώστες από τα χόαξες και την παραπληροφόρηση του διαδικτύου, να προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση απ’ όλους, διχόνοια και να βρίθουν από ανακρίβειες

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας σχετικά με τις επιπτώσεις του καπνού από τη καύση ξύλου, και τις ποικίλες αντιδράσεις που αυτές προκάλεσαν, σε μια χειμερινή περίοδο όπου πολλοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζεσταθούν με πετρέλαιο ή αέριο, άλλοι πάλι αγοράζουν το θέρμανσης με το μπιτονάκι.

Ένα δημοσίευμα μάλιστα, έφτασε στο να πει ότι το άγχος των Ελλήνων πολιτών για την οικονομική κρίση είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας καρκινογένεσης, σαν απάντηση στην ΕΑΕ.

Αυτό δεν άρεσε στον αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes, Δημήτρη Αλικάκο, ο οποίος σχολίασε με ένα κατεβατό στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

Για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο facebook, όλο το κείμενο εδώ

Τι ήταν να βγάλει ανακοίνωση η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την επικινδυνότητα των τζακιών για την υγεία των πολιτών… αυτό ήταν! Βγήκαν για άλλη μια φορά οι φωστήρες του φουμπου να μας πουν ότι δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς. Γιατί «για δεκαετίες είχαν τζάκια στα χωριά οι άνθρωποι, αλλά δεν πέθαιναν από καρκίνο».
Τρικυμία. Διάβασαν την ανακοίνωση, αλλά δεν κατάλαβαν γρι. Λες και είναι ίδια η συγκέντρωση καρκινογόνων αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα του λεκανοπεδίου ή μιας μεγάλης πόλης, με αυτόν της άνω Λεστινίτσας.
Πάει αυτό. Υπάρχει όμως και καλύτερο που τα σπάει. Ρωτάει ο φωστήρας: Γιατί δεν βγάζουν «πολλές ανακοινώσεις για τον καρκίνο που τρώει τον κοσμάκη εξαιτίας του άγχους της φτώχειας, στην οποία τον έχουν ρίξει τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές. Αυτό θα περιμέναμε από τους επιστήμονες της Αντικαρκινικής Εταιρείας.» http://agkidapress.gr/…/%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%ae%ce%b8%ce%…/
Καινούργιο φρούτο: Ο καρκίνος οφείλεται στο «άγχος των μνημονίων».
Αύριο θα βρεθεί πιο καινούριο: Ο καρκίνος οφείλεται στο «άγχος της ερωτικής απογοήτευσης». Μεθαύριο θα φταίει το άγχος να πετύχεις στις εξετάσεις… να παντρευτείς, να μεγαλώσεις παιδιά… να έχεις ταυτόχρονα και άλλο σύντροφο… αχ πώς θα τα καταφέρω την Δευτέρα με τη Μαρία και την Τρίτη με τη Σοφία; Καρκίνο θα πάθω!
Ας σοβαρευτούμε. Το άγχος δεν έχει αιτιώδη σχέση με τον καρκίνο. Αυτό λένε οι μελέτες. https://www.cancer.gov/about-c…/…/feelings/stress-fact-sheet
Έχει όμως απόλυτη συνάφεια με τις μακακίες που κάνουμε όταν έχουμε άγχος. Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Τέλος πάντων, το έχουμε ξαναπεί, ο καθένας πιστεύει ό,τι ικανοποιεί τις πεποιθήσεις του. Χθες ήταν τα μισητά μνημόνια και ο Τσίπρας. Σύντομα καρκίνο θα προκαλεί και ο Κούλης γιατί «όταν τον βλέπω τρέμω από τα νεύρα μου. Με αγχώνει με τις γκριμάτσες του!».

Μια κοινωνία ανώριμη, ασεβής απέναντι στους επιστήμονες, στους ανθρώπους που έφαγαν τη ζωή τους στα αμφιθέατρα και στις βιβλιοθήκες. Μια κοινωνία που το καραβάνι της γνώσης σέρνουν ο Μπάμπης και η Νίτσα που έχουν τελειώσει «το πανεπιστήμιο της ζωής».

Ένα νέο φαινόμενο ανατέλλει. Η τυραννία της βλακείας.
Για όσους είναι στο μεσοστράτι της ζωής τους, όπως εγώ, μικρό το κακό.
Τα παιδιά μας. Μόνο αυτά σκέφτομαι. Μόνο αυτά να σκέφτεστε

O κος Αλικάκος, παρότι στο κείμενο του μιλάει για ασέβεια προς τους επιστήμονες, το παίζει ο ίδιος επιστήμονας κι έχει άποψη. Οπότε και αυτή η άποψη, εντός ολίγων ημερών γίνεται και άρθρο στα Ελληνικά Hoaxes.

Και όταν στη σελίδα τους εμφανίζεται γιατρός ογκολόγος για να του κάνει κάποια σχόλια, αυτός λοιδορείται από ένα από τα ψεύτικα προφίλ που κατοικοεδρεύουν εκεί για να την λένε ανωνύμως σε όσους διαφωνούν. Ο γιατρός, χαρακτηρίστηκε ως γιατρός από τα lidl.

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι το λίνκ που έχει βάλει το τρολ είναι το ίδιο με του κου Αλικάκου (συμπτωματικά) και τι λέει;

Although stress can cause a number of physical health problems, the evidence that it can cause cancer is weak. Some studies have indicated a link between various psychological factors and an increased risk of developing cancer, but others have not.

Apparent links between psychological stress and cancer could arise in several ways. For example, people under stress may develop certain behaviors, such as smoking, overeating, or drinking alcohol, which increase a person’s risk for cancer. Or someone who has a relative with cancer may have a higher risk for cancer because of a shared inherited risk factor, not because of the stress induced by the family member’s diagnosis.

Αν και το στρες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα σωματικής υγείας, τα στοιχεία ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο είναι αδύναμα. Μερικές μελέτες έχουν δείξει μια σύνδεση μεταξύ διαφόρων ψυχολογικών παραγόντων και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, αλλά άλλοι δεν το έχουν.

Οι εμφανείς δεσμοί μεταξύ ψυχολογικού στρες και καρκίνου θα μπορούσαν να προκύψουν με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, τα άτομα που υποφέρουν από άγχος μπορεί να αναπτύξουν ορισμένες συμπεριφορές, όπως κάπνισμα, υπερκατανάλωση ή κατανάλωση οινοπνεύματος, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου ενός ατόμου. Ή κάποιος που έχει συγγενή με τον καρκίνο μπορεί να έχει υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο εξαιτίας ενός κοινού κληρονομικού παράγοντα κινδύνου, όχι λόγω του άγχους που προκαλείται από τη διάγνωση του μέλους της οικογένειας.

Εν ολίγοις: Λέει με άλλα λόγια ό,τι λέει και ο γιατρός -επιστήμονας, με ειδίκευση στον καρκίνο, από αυτούς που λέει ο κος Αλικάκος ότι πρέπει να σεβόμαστε- ενώ δεν είναι καθόλου κατηγορηματικά αντίθετο ότι μπορεί να υπάρχει σχέση.

Σε ένα απλό και ανθρώπινο άρθρο πολιτών που αγχώνονται για το πως θα ζεσταθούν, και λένε ότι τα μνημόνια τους τσάκισαν ακόμα και το ανοσοποιητικό, τα Ελληνικά Hoaxes προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα για να κάνουν κατάχρηση εξουσίας που τους έχει δώσει ο κος facebook, αλλά και ο Τζόρτζ Σόρος, ακόμα και να αυξήσουν σε βάρος των άλλων τη δική τους επισκεψιμότητα, αφού, όταν “χαρακτηρίζουν” ένα άρθρο, πετάγεται μια ειδοποίηση που σε παραπέμπει να μπεις στο δικό τους σάιτ για να μάθεις και καλά γιατί είναι ψευδής είδηση, παραπληροφόρηση ή οτιδήποτε άλλο.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί “οι φωστήρες του φουμπου” όπως ονομάζει ο κος Αλικάκος όλους τους άλλους. Όσο για την ΕΑΕ, ας τους ρωτήσουν πρώτα, ποια έμμεσα ή άμεσα άλλα θέματα προκαλούν καρκίνο εκτός από τα τζάκια; Το φοινικέλαιο μήπως που το έχουν βγάλει τα Ε.Η. τέλειο, η μη ιονίζουσα ακτινοβολία που την έχουν για εντελώς ακίνδυνη όταν ο ΠΟΥ την κατατάσσει στα πιθανώς καρκινογόνα, το Roundup της Monsanto που εκνευρίστηκαν όταν δικαιώθηκαν καρκινοπαθείς από αμερικάνικα δικαστήρια;

Κανείς άλλος δεν ξέρει όσα ξέρει η ομάδα των Ε.Η. ούτε καν οι επιστήμονες και οι νομικοί που δεν συμφωνούν μαζί τους! Όσο για την υποτιθέμενη “τάξη”, μόνο χάος έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο και αντιπαλότητες μεταξύ πολιτών. Εύγε! Φωνάζει ο Ψεύτης!

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share