Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Αυτό το βίντεο που έχει γίνει viral δεν είναι από τις φωτιές του Αμαζονίου

Τελικά οι φωτιές του Αμαζονίου παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη ότι περισσότερο είναι το fake υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το πραγματικό

Το γεγονός μάλιστα για πρώτη φορά απασχολείσαι και πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτς -μόνο του εξωτερικού- τα οποία έκαναν και ανάλογα δημοσιεύματα.

Μια ανάρτηση ωστόσο ενός Κολομβιανού χρήστη στο facebook παρουσιάζει ένα βίντεο το οποίο σχολιάζει “σοκαριστικό” γιατί όπως ισχυρίζεται δείχνει ελικόπτερα του Μπολσονάρο να καίνε τον Αμαζόνιο.

Το βίντεο το οποίο έχει κάνει εκατοντάδες χιλιάδες μοιράσματα είναι από τις φωτιές της Καλιφόρνιας. Η τεχνική ελέγχου της φωτιές λέγεται Αντιπύρ, και είναι μια αμφιλεγόμενη μέθοδος με φωτιά να ελεγχθεί η φωτιά, δημιουργώντας έτσι με την κατάκαυση αντιπυρικές ζώνες.

Οπότε και αυτό είναι που δείχνει να γίνεται στις φωτιές της Καλιφόρνιας από την ίδια την πολιτεία, και όχι στον Αμαζόνιο από τον Μπολσονάρο.

Το περίεργο είναι ότι οι φωτιές του Αμαζονίου που θεωρούνται τόσο μεγάλες κι εκτεταμένες σε διάρκεια, τελικά παρουσιάζονται με πλούσιο fake υλικό και πολύ περιορισμένο αληθινό.

Total
2
Shares

Related Posts

Total
2
Share