Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Fack checking για τις φωτιές του Αμαζονίου: Ψεύτικες φωτογραφίες πλημμύρισαν τα social media

Εικόνες από φωτιές του τροπικού δάσους του Αμαζονίου έχουν κατακλείσει τα social media, αλλά η πλειοψηφία των φωτογραφιών που μοιράζονται είναι ψεύτικες, ακόμα κι από πολιτικά πρόσωπα

Καθώς οι ειδήσεις για τις φωτιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου ξέσπασαν, πολλοί πήραν στο Twitter, το Instagram και το Facebook κι άρχισαν να μοιράζονται φωτογραφίες για την έκταση των πυρκαγιών στην περιοχή.

Το hashtag #AmazonRainforest ήταν δημοφιλές την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Twitter, με πολλές εικόνες του φλεγόμενου δάσους.

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις φωτογραφίες δεν ανταποκρίνονται στην τρέχουσα κατάσταση του δάσους.

Η δημοσιογραφική ομάδα του The Telegraph έφτιαξε ένα βιντεάκι σχετικά με τις ψευδείς φωτογραφίες που αναρτήθηκαν ακόμα κι από “προσωπικότητες”, όπως οι Μακρόν, Ρονάλντο, Μαντόνα ή ο… “απόστολος” της Κλιματικής Αλλαγής, Λεονάρντο ντι Κάπριο:

 

Total
17
Shares

Related Posts

Total
17
Share