Το τραπεζάκι των Ηλυσίων και η παραπληροφόρηση των Ηλιθίων: Κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι ο Μπόρις Τζόνσον κατά τη συνάντηση του με τον Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία ανέβασε το πόδι στο τραπεζάκι μπροστά του

Η είδηση συνοδεύτηκε και με… ανάλογο “στόλισμα” του Μπορίς Τζόνσον που, είτε μας αρέσει είτε όχι, τυγχάνει να είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας και δη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πλούσιοι οι σχολιασμοί των δημοσιογράφων και γλαφυρότατοι! Ούτε να ήσαν όλοι παρόντες, μέχρι που… ξαφνικά σκάει η είδηση ότι το όλο σκηνικό ήταν ένα αστείο μεταξύ του Τζόνσον και του Μακρόν.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters ανάρτησε ένα βίντεο στο twitter γι πραγματικά συνέβη στην φωτογραφία που έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε viral.

Σε μια χιουμοριστική στιγμή, ο Μακρόν λέει στον Τζόνσον ότι το τραπεζάκι που βρισκόταν μπροστά του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βάλει κάποιος τα πόδια του, κι εκείνος ανταποκρίθηκε στον αστεϊσμό του  και για λίγα δευτερόλεπτα ανέβασε το πόδι του, προσποιούμενος ότι όντως το εν λόγω τραπεζάκι βρισκόταν σε αυτό το σημείο γι’ αυτό το σκοπό.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο, πρόλαβαν να τραβήξουν την χαρακτηριστική στιγμή, η οποία δημιούργησε τον σάλο, ενώ παρέλειψαν να πουν ότι πρόκειται για αστείο.

Πόσοι σήμερα επανόρθωσαν την “ζημιά” στην εικόνα του Τζόνσον; Ελάχιστοι και… με το ζόρι γίνεται η ενημέρωση.

Το πράγμα όμως χειροτερεύει η Google

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο άσκημη με τη μηχανή αναζήτησης της Google. “Γκουγκλάροντας” τις λέξεις κλειδιά “Τζόνσον-Μακρόν-τραπεζάκι” τα αποτελέσματα επιμένουν να φανερώνουν την ψευδή είδηση και όχι τη “διόρθωση” που είναι και πιο πρόσφατη από το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο κι αυτό αρχικά είχε γράψει αναλήθειες.

Μετά από 8 σελίδες αναζήτησης μόνο 2 αναρτήσεις αφορούν στις πρόσφατες αποκαλύψεις, ενώ το ακόμα χειρότερο, στον πάτο κάθε σελίδας η google μας ενημερώνει ότι κάποιες σβήστηκαν βάσει του ευρωπαϊκού νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων – αυτό κι αν είναι πλέον “προστασία”!

Το θέμα πρέπει να μας προβληματίσει όλους γιατί με τον τρόπο πλέον που λειτουργούν τα ΜΜΕ στο διαδίκτυο και με τις νέες πολιτικές της Google, το ζήτημα της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης σε λίγο θα ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι το σκάνδαλο που τελευταία έχει προκύψει με τις αποκαλύψεις του πληροφοριοδότη της Google, στην Ελλάδα έχει αποσιωποιηθεί απ’ όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ.

Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως βαίνει από το κακό στο χειρότερο, κι εμείς με ταχύτητα φωτός στην Οργουελική Εποχή…

Total
57
Shares
Previous Article

"Μούφα" το υποτιθέμενο οικολογικό ταξίδι της Γκρέτα: Μέχρι και 4 άτομα θα πετάξουν ΝΥ για να το φέρουν πίσω!

Next Article

Fack checking για τις φωτιές του Αμαζονίου: Ψεύτικες φωτογραφίες πλημμύρισαν τα social media

Related Posts
Διαβάστε περισσότερα

Το λιμενικό διαψεύδει: Δεν ψαρεύουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικά αλιευτικά

Απάντηση σε δημοσιεύματα περί αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, πχ ανοιχτά της…