Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

ΔΕΝ είπε ο Μπογδάνος “Χτίστε τα όλα” – Που τέτοια τύχη…

Ένα ψεύτικο τουίτ σε έναν ψεύτικο λογαριασμό θέλει τον βουλευτή της ΝΔ Κων/νο Μπογδάνο να κάνει κάποιες δηλώσεις που… μόνο “Μπογδάνος” δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι

Σύμφωνα με τον ψεύτικο λογαριασμό, ο φερόμενος ως Μπογδάνος απευθύνεται σε κάποιους (? ενώ είναι βουλευτής κυβερνώντος κόμματος) και προτείνει να δοθούν οι εκτάσεις γης στον κόσμο, να καλλιεργηθούν, να χτιστούν κλπ – δείτε το ποστ:

Φυσικά αυτό ήταν βουτυράκι στο ψωμί του Μπογδάνου για ηρωοποίηση του προσώπου του που πέφτει θύμα τέτοιων φέικ καταστάσεων, και ζητάει ακόμα να γίνουν οι νόμοι για τις ψευδείς ειδήσεις πιο αυστηροί. Σε άλλο τουίτ ωστόσο, που αφορά σε κριτική δημοσιογράφου του Ντοκουμέντο σε δημοσιογράφο του ΣΚΆΙ, μάχεται υπέρ “της ελευθερίας του λόγου”. Μπογδάνος, γαρ…

Ναι όντως υπάρχουν τρολς του διαδικτύου, των 0,60 ευρώ, αλλά υπάρχουν και τρολς με αρκετά υψηλότερους μισθούς, σε ΜΜΕ ή ακόμα και στη Βουλή. Τα έχουμε δει, τα έχουμε βιώσει, και προφανώς θα συνεχίσουμε να τα βιώνουμε.

Ποια αλήθεια κρύβει το ψευδές ποστ;

Μεταξύ της κακής καταπάτησης και χρήσης των δασών και της απόλυτης αχρηστίας και της τέλειας απαγόρευσης ανθρώπινης ζωής σε αυτά, υπάρχει αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει: η σωστή χρήση τους και η καλή συνύπαρξη.

Ωστόσο η νέα περιβαλλοντική τάση που πηγάζει από την Ατζέντα 21 του ΟΗΕ, θέλει τεράστιες εκτάσεις να θεωρούνται “NATURA”, αφημένες στην άγρια φύση και… στην τύχη τους. Γι’ αυτό και ο φιλελευθέρων ευρωπαϊκών ιδεών δεν θα μπορούσε ποτέ να πει και να γράψει κάτι τέτοιο. Το θεωρεί, μάλιστα και προσβολή προς το πρόσωπό του.

Όμως η πραγματικότητα είναι αλλιώς. Τα δάση κινδυνεύουν περισσότερο όταν εκλείψει η ανθρώπινη δραστηριότητα κοντά τους και μέσα τους. Κινδυνεύουν από γήρανση που οδηγεί σε ανάφλεξη, από έλλειψη καθαριότητας και μαρασμό. Η φωτιά, ακόμα κι αν δεν συμβεί από ανθρώπινο λάθος ή κακόβουλη αιτία, είναι ανά περιόδους αναπόφευκτη. Είναι νόμος της φύσης τους, για να μπορέσουν να αναγεννηθούν, φτάνει να μην παρέμβει ο άνθρωπος στον κύκλο της.

Μια πολύ καλή μελέτη, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, του Στυλιανού Ταμπάκη και της Παρασκευής Καρανικόλα, του 2015 που, παρότι ελάχιστα αναφέρεται στην υποτιθέμενη Κλιματική Αλλαγή, το μεγαλύτερο βάρος δίνεται στον τρόπο που λειτουργούν οι κοινωνίες για τα αίτια των πυρκαγιών.

Ναι οι άνθρωποι μπορεί να ευθύνονται κατά ένα μέρος για τις πυρκαγιές. Αλλά ναι, και η παντελής απουσία τους -υλοτομία, μελισσοκομία, κτηνοτροφία κλπ- βάζει επίσης σε κίνδυνο τα δάση. Άρα η ιδέα της Ατζέντας 21 να τα αφήσουμε στην ησυχία τους, (εκτός κι αν κάποια πολυεθνική όπως στις Σκουριές θέλει να τους βάλει χεράκι) είναι εντελώς αντιπεριβαλλοντική και καταστροφική.

Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα. Και όχι, δεν είπε κάτι τέτοιο ο Μπογδάνος. Θα ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό…

Total
31
Shares

Related Posts

Total
31
Share