Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Απίστευτο: Παραδέχονται ότι παραποίησαν φωτογραφίες “για να προσελκύουν την προσοχή για τις πυρκαγιές”!

Άρθρο των Siberian Times παραδέχεται ότι έκαναν φωτομοντάζ στις εικόνες του, “για να προσελκύουν την προσοχή στην απειλή που προκαλούν οι πυρκαγιές”!

Οι φωτιές της Σιβηρίας, όχι μόνο κάνουν επί μέρες τον γύρο του κόσμου, αλλά αποτελούν το κύριο “παράδειγμα” πως η Κλιματική Αλλαγή ευθύνεται για αυτές.

Φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με την Κλιματική Αλλαγή και, ενώ τα ρώσικα ΜΜΕ δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτήν, στο τέλος, με τη βοήθεια των κλιματικών “επιστημόνων” και μετεωρολόγων, αποφάσισαν να ευθυγραμμιστούν με το αφήγημα της Δύσης, που ήθελε η αιτία τους να είναι η Υπερθέρμανση του Πλανήτη.

Το γεγονός ότι άλλα είναι τα αίτια που άφησαν τα δάση της Σιβηρίας να καίγονται για πάνω από μήνα και ξεκίνησε η κατάσβεσή τους όταν μαζεύτηκαν χιλιάδες υπογραφές, και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις φωτιές, αποκάλυψε πριν λίγες μέρες η AllNewz: Fact-checking: Οι φωτιές στη Σιβηρία δεν είναι αποτέλεσμα “Υπερθέρμανσης του Πλανήτη”.

Ωστόσο οι Siberian Times θέλοντας να μπουν κι αυτοί στο “κλίμα” της υπερθέρμανσης και να τραβήξουν την προσοχή, όπως λένε, παραποίησαν εικόνες που, μετά από μηνύματα των αναγνωστών που ανησύχησαν για τα ζώα που βρίσκονται τόσο κοντά στις φλόγες, αναγκάστηκαν να προσθέσουν την αλήθεια στη λεζάντα:

  • Η φωτογράφος Yakutsk Natalia Negnyurova που πήρε αυτή και την παραπάνω εικόνα με έναν τάρανδο, εξήγησε: «Αφού δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες, πολλοί μας μίλησαν ανησυχώντας ότι τα «μοντέλα» ζώων ήταν αναξιοπαθούντα από το να είναι τόσο κοντά στη φωτιά. Πήραμε και τις δύο εικόνες στο δάσος της Yakutia, με το κουνέλι και τον ταράνδου. Ο καπνός είναι λίγο ενισχυμένος, ενώ η φωτιά προστέθηκε αργότερα μέσω του επεξεργαστή φωτογραφιών.

Αυτές είναι οι δυο εικόνες:

Τελικά είναι να αναρωτιέται κανείς, πόσο μακρυά ουρά έχει το ψέμα και πόσο κυνικοί είναι κάποιοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους, και να αποκρύψουν την αλήθεια. Ολιγωρία και συμφέρον έκαψαν τα δάση.

Ωστόσο η ενοχή πρέπει να πέσει σε όλους τους πολίτες όλου του πλανήτη που ευθύνονται για την “ανθρωπογενή” κλιματική αλλαγή!

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share