Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

ΔΕΝ έφτασε τους 45,1 βαθμούς “η Γαλλία”

Ένα ακόμα δημοσίευμα υπερβολής και εντυπωσιασμού, με απώτερο σκοπό προφανώς την κλιματική προπαγάνδα, το οποίο μας έρχεται από τη Γαλλία και αναπαράγεται και από τα ελληνικά ΜΜΕ

Καύσωνας: η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 45 ° C στη Γαλλία για πρώτη φορά, γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ το ένα μετά το άλλο, με σχεδόν πανομοιότυπο κείμενο που μας θυμίζει ότι η δημοσιογραφία μάλλον δεν είναι πλέον στα καλύτερα της.

  • Την πέμπτη ημέρα του εξαιρετικού κύματος καύσωνα, το θερμόμετρο έχει ξεπεράσει τους 45 ° C, για πρώτη φορά στη Γαλλία, Παρασκευή 28 Ιουνίου, με 45,1 ° C για πρώτη φορά στο Villevieille και 45,8 ° C στο Gallargues-le- Montueux. “45,1 ° C στο Villevieille στις 3 μ.μ. για πρώτη φορά σημειώνεται υπέρβαση του ορίου των 45 ° C στη Γαλλία”, έτσι καταρρίφθηκε το ρεκόρ ζέστης. Το προηγούμενο ήταν στις 12 Αυγούστου 2003, με 44,1 ° C στο Saint-Christol-lès-Ales και το Conqueyrac, Gard.

Το Gallargues-le- Montueux είναι μια γαλλική κοινότητα που βρίσκεται στο διαμέρισμα του Gard, περιοχή της Occitania., και ανατρέξαμε στο windy να δούμε όλες τις θερμοκρασίες που επικρατούσαν σήμερα στη Γαλλία και συγκεκριμένα σε αυτή την περιοχή.

Οι θερμοκρασίες στην Γαλλία

Οι θερμοκρασίες στο Gallargues-le-Montueux  

Όπως βλέπετε, ή μάλλον… όπως δεν βλέπετε, δεν έχουν καταγραφεί τέτοια νούμερα στο windy τα οποία επικαλείται το meteo France.

Στη συνέχεια ανατρέξαμε στο wiki για να δούμε περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη, που βρίσκεται και τι κλίμα επικρατεί εκεί -αν πχ είναι γενικά ζεστό όπως για είναι κάποια δικά μας μέρη πχ η Λάρισα- και με μεγάλη μας έκπληξη στην λέξη “κλίμα” δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία, πλην του ότι:

Η πόλη κατέχει το απόλυτο ρεκόρ ζέστης στη μητροπολιτική Γαλλία με 45,9 ° C που καταχωρήθηκε στις 28 Ιουνίου 2019 στις 16:30

Το φερόμενο ως “ρεκόρ” στο σημείο σημειώθηκε κατά τις δικές τους πληροφορίες στις 4.30 μμ και στις 8.30 μμ που γράφουμε εμείς, όχι μόνο είχε κάνει το γύρο του κόσμου, αλλά η χάρη του είχε φτάσει στο wiki, προφανώς γιατί πολλοί σαν εμάς διαβάζοντας την είδηση θα ανάτρεχαν να δουν που ακριβώς βρίσκεται.

Με ταχύτητα φωτός έτρεξε η είδηση ότι η Γαλλία ολόκληρη έσπασε κάθε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών!

Ακόμα κι αν σε ένα μέρος μπόρεσε να πιάσει τέτοια θερμοκρασία (κάτω από τον ήλιο;) ο τίτλος ότι η Γαλλία έκανε αυτό το “νέο” ρεκόρ είναι υπερβολή και καθαρή προπαγάνδα υπέρ της “υπερθέρμανσης του πλανήτη”.

Total
33
Shares

Related Posts

Total
33
Share