Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Όχι, χωρικοί δεν “περιποιήθηκαν κατάλληλα τις κεραίες που αλλάζουν το κλίμα”!

Επανακυκλοφορεί παλιό άρθρο, που βρίθει από παραπληροφόρηση (εκτός από ορθογραφικά λάθη), ισχυριζόμενο ότι “To HAARP δεν υπάρχει πια στην Βραζιλία. Χωρικοί βρήκα τις κεραίες που αλλάζουν το κλίμα και τις περιποιήθηκαν κατάλληλα..”

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι,

Λίγοι κάτοικοι της Βραζιλίας βρήκαν ένα μέρος όπου βρίσκονται οι κεραίες HAARP, έτσι άρχισαν να τις κατεδαφίζουν και να τις καταστρέφουν και το γεγονός καταγράφηκε. Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σύστημα HAARP είναι η αιτία των κλιματικών αλλαγών κάτι που δείχνει να είναι καταστρεπτικό για τον πλανήτη μας. Άνοιξη στα μέσα του χειμώνα στο ένα άκρο του κόσμου, παγωμένη Αμερική από την άλλη, χιόνι στη Σαχάρα, ηφαιστειακές εκρήξεις, εξαφάνιση πολλών ειδών ζώων κ.λπ. Το έργο HAARP παρουσιάζεται επισήμως ως έργο πολιτικών επιστημών που στοχεύει στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών του μέσω τεχνητών μεταβολών της θερμοκρασίας στην ιονόσφαιρα.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει κι ένα παραπλανητικό βίντεο που υποτίθεται ότι Βραζιλιάνοι “κλωτσάνε” τις κεραίες του HAARP.

Η “μούφα” είδηση χρονολογείται από το 2016 κι έχει πηγή μια εντελώς αμφιβόλου εγκυρότητας Κροάτικη ιστοσελίδα.

Πρώτη ανακρίβεια

Καταρχάς η εγκατάσταση HAARP δεν βρίσκεται στην Βραζιλία, αλλά στην Αλάσκα και συγκεκριμένα στην Γκακόνα.

Δεύτερη ανακρίβεια

Οι πολυάριθμες αντένες του (180) οι οποίες καταλαμβάνουν ένα ορθογώνιο περίπου 12-16 εκταρίων, είναι πολύ ψηλές για να μπορεί κάποιος να τις κατεδαφίσει με την ευκολία που παρουσιάζεται στο βίντεο, το οποίο μάλλον δείχνει κάποιον ηλεκτρικό σταθμό σε άγνωστη χώρα, που πιθανά μπορεί να είναι και η Βραζιλία.

Τρίτη ανακρίβεια

“Το σύστημα HAARP σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Νίκολα Τέσλα”. Όχι, μπορεί να βασίζεται στις ανακαλύψεις του Τέσλα, αλλά σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την BAE Advanced Technologies (BAEAT). Ο αρχικός σκοπός του ήταν να αναλύσει την ιονόσφαιρα και να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης τεχνολογίας ιονόσφαιρας για ραδιοεπικοινωνίες και επιτήρηση.

Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Μέχρι το 2013, το HAARP λειτουργούσε με συγχρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το Ναυτικό των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks, και είχε δική του ιστοσελίδα απ’ όπου πολλοί ακτιβιστές “δανείζονταν” δεδομένα για να αποδείξουν την εμπλοκή του σε ακραία φυσικά γεγονότα, όπως ο σεισμός και το φονικό τσουνάμι στην Φουκουσίμα.

Στις αρχές Μαΐου 2013, το HAARP έκλεισε προσωρινά, αναμένοντας ενόψει αλλαγής διοίκησης και χρηματοδότησης της λειτουργίας της εγκατάστασης. Τον Ιούλιο του 2013, ο διευθυντής του προγράμματος HAARP, James Keeney, δήλωσε ότι η DARPA θα ολοκλήρωνε στον χώρο του κάποια έρευνα το φθινόπωρο του 2013 και το χειμώνα του 2014. Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας περιγράφηκε ως αποτέλεσμα της” αλλαγής του καθεστώτος ανάδοχου”.

Τον Μάιο του 2014, η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα HAARP θα τερματιστεί αργότερα το 2014. Ενώ τα πειράματα έληξαν το καλοκαίρι του 2014, η πλήρης τερματισμός και αποσυναρμολόγηση της εγκατάστασης αναβλήθηκε για το Μάιο του 2015 και έκτοτε… επ’ αόριστον!

Στα μέσα Αυγούστου του 2015 ο έλεγχος της εγκατάστασης και του εξοπλισμού της ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλάσκας Fairbanks, το οποίο όμως συνεχίζει να “μισθώνει” τις εγκαταστάσεις του HAARP “σε πελάτες – ερευνητές”, που φυσικά μπορεί να είναι και ο αμερικάνικος στρατός.

Με λίγα λόγια, η εγκατάσταση ούτε καταστράφηκε, ούτε έκλεισε, απλά για λόγους καθαρά οικονομικού προϋπολογισμού φόρτωσαν το έξοδο λειτουργίας στο πανεπιστήμιο κι όταν το “χρειάζονται” απλά πληρώνουν μίσθωμα.

Αμερικάνος δημόσιος υπάλληλος παραδέχεται τη χρήση και δυνατότητες του «σούπερ όπλου» HAARP

Τώρα, όσο αφορά στις δυνατότητες του HAARP αλλά και στον ρόλο που παίζει – όπως ο έλεγχος του καιρού που έχει χαρακτηριστεί ως “θεωρία συνωμοσίας” από τα ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας το 2014, ο David Walker, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιστήμη, την τεχνολογία και την μηχανική, έριξε μια βόμβα απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε από τη Lisa Murkowski σε σχέση με τη διάλυση του HAARP,  μιας εγκατάστασης των 300 εκατ. δολ, εκείνο το καλοκαίρι.

Ο Walker είπε ότι αυτό «δεν είναι κάτι που το χρειαζόμαστε στο μέλλον» και δεν θα ήταν καλή χρήση των κεφαλαίων της έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας να συνεχίσει να κρατάει το HAARP.

«Προχωράμε με άλλους τρόπους διαχείρισης της ιονόσφαιρας, κάτι που το HAARP είχε στην πραγματικότητα σχεδιαστεί να κάνει» – «Την έγχυση ενέργειας στην ιονόσφαιρα για να είναι σε θέση να την ελέγξει πραγματικά. Αλλά αυτό το έργο έχει ολοκληρωθεί».

Δείτε το βίντεο:

Ποιοι μπορεί να είναι τώρα οι “άλλοι τρόποι διαχείρισης της ιονόσφαιρας”; Είναι αυτοί που σίγουρα δεν πρόκειται να σταματήσουν με κλωτσιές, καθώς βρίσκονται πολύ ψηλά, σε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και λέγονται δορυφόροι που “μελετούν” τον καιρό και “παρέχουν πληροφορίες” και “επικοινωνίες”.

Και φυσικά δεν αποκλείεται να δουλεύουν και σε συνεργασία με οποιεσδήποτε επίγειες εγκαταστάσεις, από εκείνες τύπου HAARP,  μέχρι και πύργους κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ντόπλερ κλπ

Συμπέρασμα: Και το HAARP στην Αλάσκα εξακολουθεί να είναι σε λειτουργία και έχουν βρεθεί επί πλέον τρόποι “υπερθέρμανσης της ιονόσφαιρας”

Total
28
Shares

Related Posts

Total
28
Share