Αληθεύει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε διπλωμάτες μετά την αποτυχημένη διάσκεψη με τον Τραμπ;

Μια είδηση που έκανε το γύρο των ξένων και ντόπιων ΜΜΕ θέλει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει εκτελέσει κάποιους διπλωμάτες μετά την αποτυχημένη διάσκεψη με τον Τραμπ

Πηγή της είδησης είναι μια νοτιοκορεάτικη εφημερίδα, η Chosun Ilbo, η οποία ωστόσο δεν κατονομάζει τις πηγές της.

Αξίζει να να σημειωθεί ότι τόσο τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης όσο και η κυβέρνηση στη Σεούλ έχουν ιστορικό αναφορών σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες της Βόρειας Κορέας που αποδεικνύονται λάθος. Οι δήθεν εκτελεσμένοι αξιωματούχοι αργότερα εμφανίστηκαν μαζί με τον Κιμ στην κρατική τηλεόραση μετά τον υποτιθέμενο θάνατο τους.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πηγές, οι δύο συναντήσεις Τραμπ-Κιμ δεν απέδωσαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, γεγονός το οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «χρέωσε» στις εσφαλμένες πληροφορίες που είχε από τους διπλωμάτες του και στην αποτυχία καλής προετοιμασίας από τον επικεφαλής απεσταλμένο για τα πυρηνικά στις ΗΠΑ.

«Ο Kim Hyok-chol εντοπίστηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim μαζί με τέσσερις αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών τον Μάρτιο», ανέφερε ανώνυμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας σε νοτιοκορεατική εφημερίδα.

Ένας άλλος υπάλληλος, ο Kim Yong-chol, τιμωρήθηκε με καταναγκαστική εργασία και «ιδεολογική εκπαίδευση», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ωστόσο αφού η είδηση έγινε viral, εκ των υστέρων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι είχε δει το ρεπορτάζ και οι Η.Π.Α. “θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να το ελέγξουμε”.

Προηγείται η “σπορά” της είδησης, και μετά ο έλεγχος αν είναι ψευδής; Και είναι η ίδιοι που βγάζουν τους νόμους περί ψευδών ειδήσεων και ελέγχου του διαδικτύου. Αλλά αυτοί ισχύουν μόνο και πάντα για τους άλλους, βεβαίως βεβαίως.

Total
1
Shares
Previous Article

Αχόι! Έρχονται νέες "ψευδείς ειδήσεις" για τη Συρία

Next Article

Το "γελοίο" της αρκούδας και πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκτίθενται

Related Posts