Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Δημοσίευμα-απάτη των Ελληνικών Hoaxes που “καταρρίπτει” την εικόνα του Χριστού

Όπως φαίνεται, οι αυτοδιόριστοι σερίφηδες του διαδικτύου και των social media, τα Ellinika Hoaxes, θα βαμπιρίσουν πολύ από το χρόνο και την ενέργεια μας μέχρι η δικαιοσύνη να βάλει τέλος στο πραξικόπημα που επιχειρούν να κάνουν σε βάρος της δημοκρατίας, της ελευθερίας λόγου και της διακίνησης ιδεών και πληροφοριών

Και επειδή οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κοινού είναι έντονες και χάνουν πολύ κόσμο, ακόμα κι από τους τακτικούς οπαδούς τους, προσπαθούν με απάτες να κρατήσουν τη σελίδα τους “ζεστή” απευθυνόμενοι κύρια στον ‘πυρήνα’ των οπαδών τους, που είναι οι Αθεϊστές.

Έτσι το πρόσφατο άρθρο του συνεργάτη τους, Σιτίστα, πρώην Επαχτίτη και πολλά άλλα fake ονόματα, ο οποίος είναι επισμηνίας στο επάγγελμα και δεν έχει καμία σχέση με δημοσιογραφία (πολλάκις και με ορθογραφία αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος), προσπαθεί με απάτη να “καταρρίψει” μια παλιά φωτογραφία που δείχνει μια μορφή στα νέφη να μοιάζει με την γενικότερη εικόνα που έχουμε για τον Ιησού Χριστό.

 

Ο αρθρογράφος-σαΐνι ισχυρίζεται ότι η εικόνα είναι προϊόν μοντάζ…

 

και ότι μάλιστα βρήκε και ποια εικόνα χρησιμοποιήθηκε για να γίνει η πρόσθεση του Χριστού στα νέφη:

και στη συνέχεια παρουσιάζει ένα giff:

Ωστόσο αν μεγεθύνει κανείς τις δυο εικόνες, καμία σχέση δεν έχει η μορφή που υποτίθεται προστέθηκε για να γίνει το μοντάζ με αυτή που βλέπουμε στα σύννεφα, από άποψη γωνίας προσώπου και λοιπών στοιχείων.

Μαλλιά, μύτη, κούτελο, βλέμμα είναι διαφορετικά

 

Είναι αληθινή η αρχική εικόνα;

Το πρώτο και κύριο ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι αν είναι αληθινή ή όχι, αλλά αν με απάτες μπορεί κάποιος να καταρρίψει άλλες υποτιθέμενες απάτες.

Το δεύτερο είναι κατά πόσο ο στρατιωτικός – σερίφης γνωρίζει τι σημαίνει συλλογικό συνειδητό, τα πειράματα που έχει για δεκαετίες εκπονήσει το Πανεπιστήμιο Πρίνστον πάνω σε αυτό και την αλληλεπίδραση του με την ύλη -όπως με μηχανήματα που το καταγράφουν- αλλά κύρια, με το υγρό στοιχείο, όπως αυτό του νερού, από το οποίο αποτελούνται και τα νέφη. Και πολλοί περίεργοι σχηματισμοί νεφών -δράκοι, πιστόλια, πέος, μορφές αγγέλων, πρόσωπα κλπ- έχουν αποδοθεί από τους επιστήμονες σε έντονη δραστηριότητα του συλλογικού συνειδητού της περιοχής που εμφανίστηκαν.

Το τρίτο ζητούμενο είναι η μανία της ομάδας των Ελληνικών Hoaxes στις υποτιθέμενες “καταρρίψεις” της θρησκευτικής πίστης, αλλά και του πατριωτικού αισθήματος.

Μάλιστα, μας κάνουν και “μάθημα” ποιοι είναι οι πιο επιρρεπείς σε “ψευδείς ειδήσεις”. Στο σχολιασμό του ποστ τους αναφέρονται στις πατριωτικές και χριστιανικές σελίδες του facebook, ωστόσο αν διαβάσει κανείς το άρθρο, δεν αναφέρεται καμία τέτοια, αλλά… άρες μάρες κουκουνάρες.

Τελικά αποδεικνύεται ότι οι πιο “like-whore” του διαδικτύου, όπως τις ονομάζουν και σημαίνει “οι πουτάνες του like”, είναι τα ίδια τα Ελληνικά Hoaxes.

Ελπίζουμε σύντομα οι υπεύθυνοι της Ψηφιακής Πολιτικής να βάλουν ένα τέλος στη γελοιότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτή αμαυρώνει τόσο τη Δημοκρατία μας, το Σύνταγμα, αλλά ακόμα και το σώμα των ένστολων, φέρνοντας πίσω μνήμες της πιο σκοτεινής πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας.

Ενδιαφέρουσα σημείωση! Tα tags του ιστολογίου μας παίζουν το ρόλο ένδειξης σε ποια ιστοσελίδα ή ΜΜΕ είδαμε την είδηση που θεωρούμε ότι είναι αναληθής, παραπλανητική, προπαγανδιστική κ.λπ

Related Posts

Total
34
Share