Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Ζερεφός: Ο Χίτλερ έκανε τον β’ Π.Π. για το πετρέλαιο – Ισχύει;

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο καθ. Χρήστος Ζερεφός ανέφερε εκτός των άλλων ότι ο Χίτλερ ξεκίνησε τον β΄Π.Π. για… τα πετρέλαια!

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον real fm, στην εκπομπή των  Κακαουση – Πετρόπουλου,  o…. “Επόπτης του Κέντρου Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών” (όλο αυτό), Χρήστος Ζερεφός, έκανε έναν συνειρμό που στόχο είχε να καταλήξει στην προπαγάνδα υπέρ των ΑΠΕ.

Ξεκίνησε από τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στις ΗΠΑ, και, ως συνήθως, την αιτία απέδωσε στην κλιματική αλλαγή, για να καταλήξει ότι ακόμα και ο Χίτλερ στο παρελθόν ξεκίνησε τον β’ Π.Π. για το πετρέλαιο, ενώ τώρα έχουμε άλλες λύσεις όπως είναι οι ΑΠΕ.

Δυο οι ανακρίβειες:

Καταρχάς πουθενά και σε κανένα ιστορικό βιβλίο ή ανάλυση δεν αναφέρεται ότι η άνοδος του Γ’ Ράιχ ήταν αποτέλεσμα ενεργειακού προβλήματος και ότι ο β΄Π.Π. πόλεμος έγινε για τα πετρέλαια.

Κατά δεύτερον, αυτό που αποκρύπτεται από το κοινό, είναι ότι ο πρώτος οραματιστής των ΑΠΕ, ήταν… ο Αδόλφος Χίτλερ!

Στο δημοσίευα της AllNewz, Η ναζιστική προέλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (και της υπερθέρμανσης του πλανήτη), μπορείτε να διαβάσετε όλα τα ντοκουμέντα που αφορούν στην προσπάθεια του Φύρερ να φτιάξει ανεμογεννήτριες, αλλά τελικά απέτυχε.

Η έγνοια του ήταν να δουλεύει στο φουλ η βιομηχανία, προφανώς η στρατιωτική πάνω απ’ όλα, και να μην σπαταλιέται ο άνθρακας για ενέργεια, και να καλυφθεί αυτή με άλλους τρόπους, όπως οι ανεμογεννήτριες, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάτι άλλο, όπως τα χημικά:

Εν ολίγοις, οι ανάγκες της βιομηχανίας μπορούν να καλυφθούν από την υδροηλεκτρική ενέργεια και τον άνθρακα. Ο άνθρακας σπαταλιέται επειδή είναι τόσο φθηνός, έτσι δεν λαμβάνονται υπόψη μακροπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα. Ο άνθρακας θα χρησιμοποιείται πολύ καλύτερα για την παραγωγή πολύτιμων χημικών ουσιών και άλλων προϊόντων. Η υδροηλεκτρική και η αιολική ενέργεια μπορούν να παρέχουν έως και το 80% της ενέργειας. Η ανανεώσιμη ενέργεια είναι ρέουσα και ελεύθερη. Γιατί δεν χρησιμοποιούνται περισσότερο; Οι τόκοι για τα χρήματα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αποδοτικότητα της υδροηλεκτρικής ενέργειας και του ανέμου. Εφόσον έχουμε ενδιαφέρον για τα χρήματα, θα περιορίσει τη χρήση της υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η αιολική ενέργεια, χρησιμοποιώντας τον άνεμο χωρίς κόστος, μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγάλη κλίμακα. Η βελτιωμένη τεχνολογία στο μέλλον δεν θα την κάνει πιο ακριβή από τη θερμική ενέργεια. Αυτό είναι τεχνικά και οικονομικά εφικτό και ανοίγει ένα αρκετά νέο είδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το μέλλον του ανέμου δεν είναι πλέον μικροί ανεμόμυλοι, αλλά πολύ μεγάλοι πραγματικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής. Οι ανεμογενείς πύργοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 100 μ. ψηλοί, τόσο ψηλότεροι είναι καλύτερα, ιδανικά με ρότορες διαμέτρου 100 μ. Αυτός ο τύπος στύλου υψηλού κλουβιού έχει ήδη κατασκευαστεί με τη μορφή υψηλών ραδιο-κατάρτια.

Κοντεύουμε τον αιώνα και η αιολική ενέργεια ακόμα παραμένει δαπανηρή ενέργεια, ενώ αποδεικνύεται και επιβλαβής για το περιβάλλον.

Ο καθηγητής Ζερεφός, κάνει τον γύρο των ΜΜΕ σπέρνοντας ψευδείς επιστημονικοφανείς ειδήσεις και απόψεις, χωρίς καμία βάση και αποδείξεις, ενώ σήμερα έβαλε “χέρι” και στην παγκόσμια ιστορία.

Σου λέει, εγώ θα τα πω, κι άμα πιάσει, έπιασε. Λοιπόν, κε Ζερεφέ, όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά γίνατε ρεζίλι για μια ακόμα φορά! Ώρα για σύνταξη, θεωρούμε!

Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share