Λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική;

“Ο πλανήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου”: Νέο καταστροφολογικό, παραπλανητικό άρθρο για την Κλιματική Αλλαγή

Δημοσιεύτηκε στο sputniknews.gr με πληροφορίες αγγλο-αμερικάνων προπαγανδιστών της Κλιματικής Αλλαγής. Τελικά μαζί δεν κάνουν Ρώσοι και Δύση, αλλά και χώρια δεν μπορούνε…

Ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι στην Ανταρκτική παρουσιάζει δραματική αύξηση τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το φαινόμενο αυτό στον πλανήτη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχει παρατηρηθεί η τριπλάσια αύξηση στο λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική. Πιο συγκεκριμένα, από το 2012 έως το 2017 πάνω από ένα τρισεκατομμύριο τόνοι πάγου έλιωσαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ανταρκτική έχει αρκετό πάγο, που αν λιώσει όλος αυτός ο όγκος, η στάθμη της θάλασσας σε ολόκληρο τον πλανήτη θα αυξηθεί κατά 60 μέτρα», λέει ο Μάρτιν Σίεργκετ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Grantham στην Βρετανία.

Η αιτία που έχει οδηγήσει στο λιώσιμο των παγετώνων της Ανταρκτικής είναι τα θερμά θαλάσσια ρεύματα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Σύμφωνα με μελέτες των ερευνητών, εάν μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια δεν αλλάξει τίποτα, τότε μέχρι το 2070 η στάθμη της θάλασσας θα έχει αυξηθεί κατά 25 εκατοστά.

Ψευδές και παραπλανητικό

Ερευνητές της ΝΑΣΑ και της Βρετανικής Αποστολής στην Ανταρκτική εξέτασαν 53 πυρήνες πάγου στην Ανταρκτική και διαπίστωσαν πως η μέση χιονόπτωση κατά την 1η δεκαετία του 21ου αιώνα -που υποτίθεται έχουμε “υπερθέρμανση”- είναι 10% μεγαλύτερη απ’ την αντίστοιχη δεκαετία του 19ου αιώνα, πριν τη βιομηχανική επανάσταση. Όπως μάλιστα επεσήμαναν, ο τωρινός ρυθμός χιονόπτωσης είναι ασυνήθιστος για τα τελευταία 200 χρόνια. Η σχετική έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Climate Change.

Φυσικά έσπευσαν να μετριάσουν το εξαιρετικά άβολο για την κλιματική απάτη νέο εύρημα, συμπληρώνοντας πως … το ασυνήθιστα πολύ χιόνι δεν αρκεί να υποκαταστήσει τη συνολική απώλεια πάγου της Ανταρκτικής. Μόνο που η απώλεια πάγου της Ανταρκτικής πολύ πρόσφατα αποδίδεται πλέον σε μια σειρά τουλάχιστον 91 νέων ηφαιστείων, που δεν ήταν γνωστά και ο εντοπισμός τους δημοσιεύθηκε μόλις το Μάιο 2017. Μέχρι τότε τα γνωστά ηφαίστεια ήταν μόλις 47.

Επί πλέον, πουθενά δεν έχει αποδειχτεί ότι “έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας σε παγκόσμιο επίπεδο”. Η φερόμενη άνοδος παραμένει ακόμα μόνο στη σφαίρα της άρρωστης φαντασίας τους, εδώ και μερικές δεκαετίες.

Total
4
Shares
Previous Article

Πάντρεψαν στην Ταϊλάνδη δίδυμα εξάχρονα;

Next Article

Γέμισαν τα πάρκα της Ελλάδας "ξαφνικά" με πράσινα παπαγαλάκια;

Related Posts
Διαβάστε περισσότερα

5G: Έλλην επιστήμων μας διαβεβαιώνει για την ασφάλεια της τεχνολογίας όταν δεν το κάνουν ούτε οι εταιρείες!

Κανονικά ο τίτλος θα έπρεπε να είναι, Βρέθηκε – βρέθηκε!, με υπότιτλο Ο μοναδικός επιστήμονας που μας διαβεβαιώνει…