Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

ΜΟΥΦΑ η είδηση «Ο Πούτιν προσπάθησε να με δηλητηριάσει με ποντικοφάρμακο!»

H εφημερίδα Sun αναγκάστηκε να αφαιρέσει άρθρο από την ιστοσελίδα της κατά το οποίο ένα ρωσικό μοντέλο ισχυρίζεται ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσπαθεί να την σκοτώσει

Το άρθρο έχει από τότε κατέβει “για νομικούς λόγους” αλλά προφανώς και για ορισμένους λόγους «αλήθειας».

Σύμφωνα με το άρθρο, η Άνα Σαπίρο και ο 42χρονος σύζυγός της, Άλεξ Κινγκ πήγαν να φάνε στο εστιατόριο Prezzo το βράδυ της Κυριακής. Όπως η ίδια ισχυρίοστηκε, αφού κατανάλωσαν το φαγητό τους, ο άνδρας της αισθάνθηκε άσχημα και πήγε στην τουαλέτα. Μετά από ένα τέταρτο πήγε κι εκείνη ανήσυχη να τον βρει, και τον αντίκρισε πεσμένο στο πάτωμα «να βγάζει αφρούς από το στόμα». Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε και η ίδια έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Το περιστατικό της περασμένης Κυριακής έθεσε σε επιφυλακή τις Αρχές του Σάλσμπερι για δεύτερη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες και “πηγές από τις βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας να υποψιάζονται ότι πρόκειται για μία ακόμα επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη, μετά την δηλητηρίαση των Σκριπάλ τον περασμένο Μάρτιο”.

Η Άνα Σαπίρο, είναι part time μοντέλο από τη Ρωσία, η οποία έλαβε την υπηκοότητα του Ισραήλ το 2006, ενάντια στις επιθυμίες των γονιών της. Μετακόμισε στο Λονδίνο το 2008, όπου γνώρισε τον κ. Κινγκ, τον οποίο και παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα. Η ίδια είχε δηλώσει ότι πιστεύει ακράδαντα ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες την θεωρούν κατάσκοπο, και ότι η αυτή η εσφαλμένη εικόνα βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση της ίδιας και του άνδρα της.
«Αποκήρυξα δημόσια τον Πούτιν και την χώρα της οικογένειάς μου. Είμαι πρώην Ρωσίδα πολίτης. Ο μπαμπάς μου ήταν στρατηγός στον ρωσικό στρατό», ανέφερε τότε στη Sun η 30χρονη.

Ωστόσο εκ των υστέρων, κι αφού είχε δημιουργηθεί σάλος και η είδηση έκανε το γύρο των παγκοσμίων ΜΜΕ, οι βρετανικές αρχές διευκρίνισαν ότι τελικά αυτό το περιστατικό δεν θεωρείται ύποπτο, αφού οι εξετάσεις που υπέβαλλαν στο ζευγάρι για τυχόν μόλυνση από τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ (που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Σκριπάλ) ή κάποια άλλη παρεμφερή ουσία, βγήκαν αρνητικές.

Τώρα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το λόγο για τον οποίο το ζευγάρι ήθελε να προκαλέσει αυτή τη θύελλα.

Το γελοίο σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ΜΜΕ τα οποία υποτίθεται επηρεάζονται από τη Ρώσικη προπαγάνδα και πρέπει να ληφθούν εξαιρετικά μέτρα για να μην αναδημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις των Ρώσων, είναι ότι ενώ δημοσίευσαν το αρχικό άρθρο, ελάχιστα έως μηδαμινά μπήκαν στον κόπο να το διαψεύσουν, οπότε και οι πρώτες εντυπώσεις παραμένουν.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η διάψευση “διέφυγε” από τους “καταρριψίες” του διαδικτύου, τα Ελληνικά Hoaxes, τα οποία και προσφάτως είχαν ειδικό άρθρο για την Ρώσικη προπαγάνδα και τον “φιλορωσικό, αντιδυτικό και συνωμοσιολογικό προσανατολισμό”, από τα οποία οι ίδιοι θα μας σώσουν.

Μάλιστα είναι και καλεσμένοι στην Ε.Ε., για μια ακόμα φορά, ως ειδήμονες “σε σχετικό συνέδριο στις Βρυξέλλες (European Parliament Factchecker Conferance) στις 27-28 Σεπτεμβρίου 2018 και αφορά τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει των fake news που αναμένεται να διακινηθούν αναφορικά με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019”.

Η ποιότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα σημειώνει ιστορικό χαμηλό, μετά και τις πρόσφατες κόντες δεξιόστροφων και κυβερνητικών μίντια που απολαύσαμε πρόσφατα, ο δε ρόλος των Ελληνικών Hoaxes δεν χρειάζεται καν να είσαι “συνωμοσιολόγος” για να τον αντιληφθείς, αρκεί να είσαι νοήμων άνθρωπος.

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είμαστε ούτε Πουτινικοί, ούτε Ρωσόφιλοι, αλλά ούτε και θαυμαστές των ειδήσεων και της δημοσιογραφίας που έχει συνταχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ! Πόσο μάλλον των Ε.Η. που είναι ‘κόπυ-πάστε- του τόσο αμφιλεγόμενου πρακτορο-αμερικάνικου Snopes!

Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share