Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Περίεργες διαστάσεις παίρνει η εμμονή των Ελληνικών Hoaxes να υπερασπιστούν το Roundup

Το αυτογκόλ που έβαλε η ιστοσελίδα Ελληνικά Hoaxes πριν λίγες μέρες στην προσπάθεια της να απενοχοποιήσει το καρκινογόνο Roundup της Monsanto φαίνεται ότι δεν της έγινε μάθημα και συνεχίζει να σκοράρει κατά του εαυτού της

Στο πρώτο της άρθρο, ως “παραπλανητικό” χαρακτήρισε και το άρθρο ενός από τα πλέον αξιόλογο ιστολόγια του διαδικτύου, το ThePreesProject. Ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε στις θέσεις τους συνολικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κινείται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τον εξαιρετικά χαμηλό μέσο όρο των συστημικών sites.

Το ΤΡΡ απάντησε στα Ε.Η. με μακροσκελές και εμπεριστατωμένο άρθρο σχετικά με την ασφάλεια του ζιζανιοκτόνου και, πριν ακόμα σιωπήσουν τα γέλια του πανελλήνιου διαδικτύου για το πρώτο άρθρο, τα Ελληνικά Hoaxes ξαναχτύπησαν με νέο απατώντας στο ΤΡΡ.

Όπως αναφέρουν, “η βασική διαφωνία μας είναι η παρουσίαση επιλεκτικών στοιχείων με ξεκάθαρη υποστήριξη των φορέων που διατείνονται ότι η γλυφοσάτη αποτελεί σοβαρό κίνδυνο καρκινογέννεσης στους καταναλωτές” Και ισχυρίζονται ότι “δεν ήταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά ένα παρακλάδι του, ο IARC που κατέληξε στην απόφαση να κατατάξει τη γλυφοσάτη στη κατηγορία 2Α «πιθανώς καρκινογόνοι παράγοντες», ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μαζί με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσαν αναφορά στην οποία τάσσονται εναντίον του πορίσματος του IARC”.

Ωστόσο τα Ε.Η. εξακολουθούν να κάνουν οι ίδιοι παρουσίαση επιλεκτικών στοιχείων. Γιατί, τόσο μεγάλοι ερευνητές που είναι, πως είναι δυνατόν να τους ξέφυγε το ρεπορτάζ του Reuters, του Οκτωβρίου του 2017 που κάνει λόγο για παραποίηση της έρευνας του IARC;

κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το όλο το άρθρο

Εν ολίγοις, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει ότι:

Η υπηρεσία καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψε ή και επεξεργάστηκε τα ευρήματα από ένα σχέδιο της ανασκόπησης του glyphosate για την καταπολέμηση της ζιζανίων τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με το τελικό συμπέρασμα ότι το χημικό προκαλεί πιθανώς καρκίνο

 

Τα έγγραφα που βλέπουμε στο Reuters δείχνουν πως ένα σχέδιο βασικού τμήματος της αξιολόγησης του glyphosate από την Διεθνή Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) – μια έκθεση που προκάλεσε διεθνείς διαμάχες και αγωγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων – υπέστη σημαντικές αλλαγές και διαγραφές πριν η έκθεση ολοκληρωθεί και δημοσιοποιηθεί

Σε πολύ απλά ελληνικά, σημαντικά ευρήματα του IARC κόπηκαν ή αλλοιώθηκαν πριν καταλήξουν ως απόφαση -χαρακτηρισμός -κατηγοριοποίηση -ταξινόμηση από τον ίδιο τον ΠΟΥ, ο οποίος ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις, έχει κατηγορηθεί ότι είναι ελαστικός ως προς τα όρια, τους χαρακτηρισμούς, την ταξινόμηση και τις αποφάσεις του σχετικά με τα θέματα υγείας, ευνοώντας έτσι τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις.

Και συνεχίζει το άρθρο του Reuters σχετικά με τα συμπεράσματα του:

Το συμπέρασμα αυτό βασίστηκε στην άποψη των εμπειρογνωμόνων ότι υπήρχαν «επαρκή αποδεικτικά στοιχεία» ότι το glyphosate προκαλεί καρκίνο στα ζώα και ότι «περιορισμένα στοιχεία» μπορούν να κάνουν το ίδιο και στον άνθρωπο. Η ταξινόμηση της Ομάδας 2α προκάλεσε μαζικές αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Monsanto και θα μπορούσε να οδηγήσει στην απαγόρευση των πωλήσεων glyphosate στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την αρχή του επόμενου έτους.

Θα μπορούσε, όπως και πολλά άλλα θα μπορούσαν αν δεν υπήρχε το γνωστό λόμπι και ο γνωστός τρόπος που δουλεύουν. Κοινή γνώση.

Ωστόσο τα Ε.Η. επιμένουν και σε ένα ακόμα πρωταρχικό τους επιχείρημα, το οποίο δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό. Αμφισβητεί το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι, οι «ένορκοι αποφάσισαν με βάση το συναίσθημα και όχι τα στοιχεία» δεν είναι ούτε αστείο ούτε απίθανο, το ακριβώς αντίθετο. Εδώ είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι σε μεγάλες δίκες στις Η.Π.Α. χρησιμοποιούνται ένορκοι, δηλαδή πολίτες οι οποίοι ακούν την επιχειρηματολογία και των δυο πλευρών (του κατήγορου και του κατηγορούμενου) και με βάση τα στοιχεία που προσκομίζονται καταλήγουν τελικά στην απόφαση να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον εκάστοτε κατηγορούμενο.

Άψογα! Τώρα τα Ε.Η. θα αλλάξουν και όλο το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ, γιατί όπως λένε, ανησυχούν πως η καταδικαστική απόφαση της Μonsanto, υπέρ του καρκινοπαθή κηπουρού/θύματος θα λειτουργήσει ως δεδικασμένο και σε άλλες υποθέσεις – στο πλαίσιο του δικαστικού συστήματος των Η.Π.Α. θα επηρεάσουν αναπόφευκτα το αποτέλεσμα μελλοντικών υποθέσεων λόγω της ιδιαιτερότητας του «δεδικασμένου» που υπάρχει στο νομικό σύστημα της Αμερικής.

Δεν γνωρίζουν, αλήθεια, τα Ε.Η. ότι το σώμα των ενόρκων στις ΗΠΑ δεν επιλέγεται τυχαία, και ότι τόσο η πολιτεία, όσο και η υπεράσπιση, εγκρίνουν έναν προς έναν τους ενόρκους; Δεν γνωρίζουν ότι παρουσιάστηκαν ΚΑΙ επιστημονικά στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν οι ένορκοι και όχι μόνο ένα δακρύβρεχτο γεμάτο πληγές θύμα;

Αλλά για αυτούς, “Το πρόβλημα είναι ότι οι ένορκοι δεν είναι απαραίτητα ειδικοί στο εκάστοτε εξεταζόμενο θέμα”. Και ρωτάμε: Είναι “ειδικοί” οι υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι των Ε.Η.; Ούτε και οι δημοσιογράφοι του ΤΡΡ είναι “ειδικοί”, αλλά είναι αληθινοί δημοσιογράφοι και προβάλλουν όλες τις πλευρές και έρευνες, όπως εξάλλου κάνουν και πολλά αξιόλογα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, όπως κάνουμε κι εμείς, για θέματα που τα εντελώς συστημικά σιωπούν ή προβάλλουν σύμφωνα με τα συμφέροντα των πατρόνων τους.

Η εμμονή των Ε.Η. να βγουν “σωστοί” στο εντελώς φάουλ άρθρο τους προκαλεί πολλά ερωτήματα και απορίες ακόμα και στο δικό τους αναγνωστικό κοινό:

Είναι απλός εγωισμός ή αγωνιούν μην τυχόν χάσουν την αξιοπιστία τους και τον τίτλο των ‘ηρώων του διαδικτύου’ που μας σώζει από τις απάτες του; Γιατί αν είναι περισσότερο το δεύτερο, δεν πρέπει να ανησυχούν. Τον έχουν ήδη χάσει προ πολλού…

Total
1
Shares

Related Posts

Total
1
Share