Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Άρθρο της Guardian παραπληροφορεί για τους κινδύνους της ακτινοβολίας και τα χημικά!

Με ελλειπή στοιχεία και σοφιστείες άρθρο της Guardian επιχειρεί να “εξαγνίσει” την χρήση της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας των κινητών και να πείσει τον καταναλωτή για την ασφάλεια τους

Σύγχρονοι μύθοι για τον καρκίνο – από τα «χημικά» στα τρόφιμα μέχρι το wifi, είναι ο τίτλος του άρθρου που ξεκινάει με την σοφιστεία ότι κάποτε βρέθηκε δεινόσαυρος με καρκίνο, άρα δεν είναι τα κινητά που τον προκάλεσαν. Λες και είπε ποτέ κανείς ότι ο καρκίνος εμφανίστηκε ταυτόχρονα με τα κινητά!

 

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων εδώ και δεκαετίες, θα ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσουμε αν έθεταν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Στις ΗΠΑ, σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποίησε κινητό τηλέφωνο το 1992. Μέχρι το 2008, η χρήση κινητού τηλεφώνου ήταν ευρέως διαδεδομένη, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που έπαθαν όγκο εγκεφάλου ελάχιστα άλλαξε. Η μελέτη Interphone της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, που μελέτησε χιλιάδες ανθρώπους σε 13 χώρες μεταξύ 2000 και 2006, διαπίστωσε επίσης ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν αύξησαν την πιθανότητα ενός ατόμου να πάθει όγκο στον εγκέφαλο.

Αυτό σημειώνει το άρθρο και είναι απαραίτητο να προσέξετε τις ημερομηνίες. Γιατί οι έρευνες και αναφορές είναι τόσο παλιές, που δεν συμπεριλαμβάνει τα όσα από τότε άλλαξαν.

Τα ψευδή στοιχεία και η παραπληροφόρηση

  1. Καταρχάς άλλαξαν τα ίδια τα κινητά. Από το 2012 εμφανίστηκαν τα “έξυπνα” κινητά με οθόνες, τα οποία το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται και μεγαλύτερα κι εκπέμπουν μεγαλύτερη ακτινοβολία καταλαμβάνοντας περισσότερο χώρο στον εγκέφαλο. Να σημειωθεί ότι όταν ένα ποσοστό  ακτινοβολίας εκπέμπεται από ένα κινητά είναι ίδιο, αλλά όσο μικρότερο είναι το κεφάλι του χρήστη, τόσο και μεγαλύτερο χώρο η ακτινοβολία “αγκαλιάζει”, γι’ αυτό και κάποιοι ειδικοί εκφράζουν αντιρρήσεις στον τρόπο δοκιμών. Ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει σε εξαιρετικά μεγαλόσωμους άντρες με μεγάλα κεφάλια, που δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος ενός μέσου χρήστη, πόσο δε μάλλον στις γυναίκες, τους εφήβους αλλά κύρια στα μικρά παιδιά.
  2. Το άλλο που άλλαξε είναι ο τρόπος χρήσης. Λόγο των φθηνότερων χρεώσεων και “πακέτων” έχει αυξηθεί ο χρόνος ομιλίας, πολλοί μάλιστα έχουν καταργήσει και τελείως το σταθερό και επικοινωνούν καθημερινά και συνέχεια με κινητά.
  3. Το τρίτο ψέμα του άρθρου είναι ότι τα κινητά ενοχοποιούνται ΜΟΝΟ για τον καρκίνο εγκεφάλου, που έτσι κι αλλιώς είναι από τους λιγότερους συχνούς τύπους καρκίνου. Ενοχοποιούνται σε γενικές γραμμές για: Εγκεφαλικούς όγκους, Καρκίνος του μαστού, Αρσενική υπογονιμότητα, Γλοίωμα,  Ακουστικό νεύρωμα, Μηνιγγιώμα, Όγκο των σιελογόνων αδένων.
  4. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε πρόσφατα την ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα ως πιθανή καρκινογόνο, που είναι η ίδια κατηγορία με την εξάτμιση του κινητήρα και το παρασιτοκτόνο DDT.
  5. Τον Μάρτιο του 2013, η FCC ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τους πιθανούς κινδύνους ακτινοβολίας των κινητών. Η τελευταία εξέταση πραγματοποιήθηκε το 1996. Έκτοτε, η χρήση των κινητών τηλεφώνων και η ποικιλία των διαθέσιμων τηλεφώνων έχουν εκτοξευθεί σε όλο τον κόσμο.
  6. Τον Σεπτέμβριο του 2015, ένας ομοσπονδιακός δικαστής επιβεβαίωσε ένα διάταγμα στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, το οποίο απαιτεί από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και λιανοπωλητές να τοποθετούν ορατά προειδοποιητικά αυτοκόλλητα στα ασύρματα τηλέφωνα.
  7. Πρόσφατη μελέτη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ραγδαία αύξηση καρκίνου: Η νέα μελέτη με επικεφαλής τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καρδιολογίων (ENCR) και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκτιμά ότι θα υπάρξουν 3,9 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου καρκίνο του δέρματος μελανώματος και 1,9 εκατομμύρια θανάτους από καρκίνο στην Ευρώπη το 2018. Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα του καρκίνου, περιγράφει την εκτιμώμενη επιβάρυνση από 25 κοινές μορφές καρκίνου σε 40 ευρωπαϊκές χώρες, στα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρώπη για το 2018.
  8. Οι επιθετικοί κακοήθεις όγκοι του εγκεφάλου στην Αγγλία υπερδιπλασιάστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και μια νέα μελέτη αναρωτιέται τι θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή την άνοδο.

Στη συνέχεια τα βάζει και με τις οργανικές τροφές

“Δεν υπάρχει ισχυρή απόδειξη ότι η οργανική τροφή μας προστατεύει από τον καρκίνο”, γράφει το άρθρο. Ναι… αλλά υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η ΜΗ οργανική τροφή και η καραψεκασμένη με χημικά προκαλεί καρκίνο. Οπότε θέλει πολύ εγκέφαλο για να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο η οργανική τροφή που χτίζει καλύτερο ανοσοποιητικό και μας προστατεύει από πολλά ΚΑΙ τον καρκίνο, αλλά η κατανάλωση της μας προστατεύει έτσι κι αλλιώς αφού δεν τρώμε τις άλλες αηδίες!

“Χημικά” είναι μια πολύ παρεξηγημένη λέξη – όλα, συμπεριλαμβανομένου του αέρα που αναπνέουμε, είναι “χημικό”. Οι κανονισμοί της ΕΕ μας προστατεύουν από την έκθεση σε επίπεδα βιομηχανικών χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία μας. Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα που συνδέεται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά είναι σημαντικό να κρατηθεί αυτό στο πλαίσιο και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κίνδυνος για κάθε άτομο είναι μικροσκοπικός.

Η Katie Edmunds από την Cancer Research UK λέει: «Στην εποχή των ψευδών ειδήσεων, υπάρχουν πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τον καρκίνο, τους οποίους οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να ανησυχούν, όπως η χρήση πλαστικών φιαλών ή αποσμητικών. Γνωρίζουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί για να αντιμετωπίσει αυτό. Αλλά, από την άποψη των πραγμάτων που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι, η καλύτερη συμβουλή είναι να σταματήσουν το κάπνισμα, να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος και να απολαύσουν τον ήλιο με ασφάλεια».

Στην εποχή των “ψευδών ειδήσεων”, η αληθινή είδηση είναι αυτό που μόλις διαβάσατε, γιατί το είπε μια και μοναδική επιστήμονας από τις εκατοντάδες άλλες που λέμε τα εντελώς αντίθετα. Τα πλαστικά μπουκάλια για τα οποία τελευταία υπάρχουν μελέτες ότι το 86% των εφήβων έχουν στο σώμα τους χημικές ουσίες από τα πλαστικά που αλλοιώνουν το φύλο & συνδέονται με τον καρκίνο, τα γεμάτα χημικά αποσμητικά, τα επίσης αντηλιακά – όλα, ακόμα και η μόλυνση της πόλης για την κυρία αυτή είναι μύθος και “ψευδείς ειδήσεις” Γιατί;

Την απάντηση την είχε ήδη δώσει προκαταβολικά η ίδια η Guardian: Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς ότι τα κινητά ότι κάνουν κακό στην υγεία μας — αλλά μήπως αυτό συμβαίνει επειδή οι μελέτες που δείχνουν μια σύνδεση με τον καρκίνο έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση από την ίδια την βιομηχανία;

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το άρθρο λέει για την Big Tech, ό,τι ισχύει και για τις άλλες εταιρείες -Φαρμακευτικές, Τροφίμων κλπ- ότι Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, οι ίδιες εταιρείες διεξάγουν τις έρευνες με τέτοιο τρόπο ώστε τα προϊόντα τους να παρουσιάζονται ασφαλή, ενώ έχουν τρόπους να “λαδώνουν” μέλη της επιστημονικής κοινότητας για να στηρίζουν το ασφαλές τους αφήγημα.

Και στο τέλος το άρθρο τελειώνει με το μεγαλύτερο fake news όλων των τελευταίων ετών:

Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι ο καρκίνος γίνεται όλο και πιο συνηθισμένος. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πρόκειται για ασθένεια γήρατος. Πολλοί άνθρωποι που τώρα έχουν καρκίνο σε παλαιότερες εποχές θα είχαν πεθάνει πολύ νεότεροι.

Προσβολή προς όλα τα παιδιά που βιώνουν αυτή την μαρτυρική αρρώστια και που ο αριθμός τους αυξάνει με ταχύ ρυθμό. Αν μη τι άλλο είναι από τα πιο εξωφρενικά και επικίνδυνα άρθρα που έχουμε διαβάσει τελευταία. Όταν οι έρευνες λένε:

Τα παιδιά κινδυνεύουν από τη σύγχρονη ζωή: Αύξηση 40% του παιδικού καρκίνου σε 16 χρόνια!

Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share