Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Νέα κλιματική προπαγάνδα και εκφοβισμός για ακραία φαινόμενα

Η πασαρέλα των “ειδικών” για το κλίμα στα ΜΜΕ συνεχίζεται, και μάλιστα εντείνεται όσο αυξάνουν και οι επιπτώσεις του χειραγωγημένου μας καιρού

Αλλά τα δημοσιεύματα είναι γεμάτα αντιφάσεις και ανακρίβειες.

Άρθρο του κλιματολόγου και ωκεανογράφου, Stefan Rahmstorf, στο Politico, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Είναι από τους 97 επιστήμονες του IPCC που συνιστούν για την καλύτερη λειτουργία της κλιματικής αλλαγής την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Ενώ υποτίθεται θα “εξηγήσε锨το φρικάρισμα του φετινού ευρωπαϊκού καιρού, τελικά καταπιάνεται με το παγκόσμιο:

“Αυτή η καλοκαιρινή σειρά δραματικών καιρικών φαινομένων είναι σημαντική: όχι μόνο δείχνει τι μπορεί να κάνει η υπερθέρμανση, αλλά και το πιθανό πρόβλημα μεγάλης κλίμακας που κρύβει η διαταραχή των ανέμων του πλανήτη και των ωκεάνιων ρευμάτων”, προειδοποιεί ο γερμανός καθηγητής Stefan Rahmstorf.

“Μόνο τους τελευταίους μήνες, παρατηρήσαμε υπερβολική ζέστη στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά, την Αλάσκα, τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, το Τέξας, την Ιαπωνία και την Αλγερία, οι οποίες έθεσαν ένα νέο ρεκόρ θερμοκρασίας για την Αφρική. Η Ελλάδα, η Σκανδιναβία, η Καλιφόρνια και η Σιβηρία υπέφεραν από ξηρασία και πυρκαγιές, ενώ η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Ινδία χτυπήθηκαν με καταστροφικές πλημμύρες. Ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε περισσότερες ακραίες θερμοκρασίες και αυτό έχει επιβεβαιωθεί πλέον από την παγκόσμια ανάλυση δεδομένων. Βλέπουμε πέντε φορές περισσότερες μηνιαίες αναφορές για υψηλές θερμοκρασίες – όπως ο “πιο ζεστός Ιούλιος στην ιστορία στην Καλιφόρνια”.

Εκτός του ότι βρέξει δεν βρέξει υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης του πλανήτη, η Ελλάδα ήταν στο “βρέξει”:

Η φετινή χρονιά για τη χώρα μας μέχρι στιγμής χαρακτηρίζεται από σημαντικά ύψη βροχοπτώσεων σχεδόν στο σύνολο της Ελλάδας, εκτός από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς και θερμοκρασίες που κυμαίνονται κοντά ή και κάτω από τον μέσο όρο προηγούμενων 30 ετών. Ακόμη και φέτος όμως, η χώρα μας επηρεάστηκε πρόσκαιρα από πολύ θερμές αέριες μάζες το διήμερο 22-23 Ιουλίου 2018, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 39°C σε αρκετές περιοχές.

Μία ατμοσφαιρική διαταραχή προερχόμενη από την Κεντρική Ευρώπη στις 23 Ιουλίου δημιούργησε κατάλληλες συνθήκες ώστε οι δυτικοί άνεμοι να φτάσουν τοπικά σε μέση ένταση τα 7 μποφόρ (55 km/h) στην Κεντρική και Νότια ηπειρωτική Ελλάδα, με ριπές άνω των 90-120 km/h σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Είναι φανερό ότι στις πυρκαγιές του 2018 η ταχύτητα του ανέμου ξεπέρασε κατά πολύ τις αντίστοιχες τιμές που επικρατούσαν το 2007 στην Πελοπόννησο. Επιπροσθέτως οι δυτικοί άνεμοι λειτούργησαν ως καταβάτες στις ανατολικές περιοχές της Αττικής με αποτέλεσμα την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας (μεγαλύτερες των 38°C) και χαμηλά επίπεδα υγρασίας. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για την γρήγορη εξάπλωση πυρκαγιών με τις καταστροφικές συνέπειες που όλοι είδαμε.

[πηγή meteo.gr]

Κανένας απολύτως μετεωρολόγος δεν είχε προβλέψει αυτούς τους ανέμους, που κατάφεραν να ακυρώσουν (?) σε λίγη ώρα ότι προηγήθηκαν βροχοπτώσεις και να γίνεται λόγος για “ξηρασία”;

Μετά ο “ειδικός” αναφέρεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο – που διαθέτει έναν υψηλής ποιότητας μετεωρολογικό σταθμό με αδιάκοπα δεδομένα από το 1893, και λέει ότι ο περασμένος Απρίλιος ήταν ο θερμότερος Απρίλιος από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις και ο Μάιος ήταν ο θερμότερος Μάιος. Αν και ο Ιούνιος και ο Ιούλιος δεν έθεσαν νέα ρεκόρ – αυτά καταγράφηκαν το 2003 και το 2006 – ήταν επίσης πολύ ζεστοί μήνες.

Και λοιπόν; Είναι γνωστές οι κλιματικές αλλαγές από τους αιώνες των αιώνων, αμήν, ακόμα και όταν ουδείς έπαιζε με το κλίμα. Ωστόσο, τα σενάρια περί του τέλους του κόσμου παίζουν εδώ και δεκαετίες από ηλίθιους προφήτες και επιφανείς ειδικούς για το κλίμα, μη δε του Αλ Γκορ εξαιρουμένου, που μιλάει για άνοδο της στάθμης των θαλασσών εδώ και τουλάχιστον 2 δεκαετίες, ενώ με τα χρήματα που βγάζει αγόρασε παραθαλάσσια βιλάρα!

Βλέπουμε επίσης ότι το 2018 καταγράφηκαν θερμοκρασίες κατά 4,3 βαθμούς πάνω από τη μέση τιμή των τελευταίων 30 ετών κατά τα οποία μετρήθηκαν τα δεδομένα και σχεδόν 2 βαθμούς πάνω από την ομαλότερη καμπύλη του κλίματος. Αυτό είναι μακράν η μεγαλύτερη απόκλιση σε σχέση με την καμπύλη του κλίματος. Τι συμβαίνει?

Συμβαίνει ότι οι καταγραφές και οι μέσοι όροι βγαίνουν αλά καρτ, χωρίς να αναφέρουν και τα χαμηλότερα ρεκόρ πού σημειώθηκαν και πότε.

Στη συνέχεια αναφέρει, ότι οι ερευνητές έδειξαν το 2015 ότι τα αέρια ρεύματα έχουν ουσιαστικά επιβραδυνθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες . Η αιτία είναι πιθανώς η ισχυρή αύξηση της θερμοκρασίας της Αρκτικής, καθώς τα αέρια ρεύματα οδηγούνται από την αντίθεση θερμοκρασίας μεταξύ των τροπικών περιοχών και της Αρκτικής. Επειδή αυτή η διαφορά θερμοκρασίας γίνεται όλο και μικρότερη, τα αέρια ρεύματα εξασθενούν και γίνονται λιγότερο σταθερά.

Ναι αλλά το 2014 έκαναν λόγω για “παύση της υπερθέρμανσης του πλανήτη”!

Μια νέα μελέτη του 2014 ανέφερε:

Μετά από μελέτη των δορυφορικών δεδομένων των Remote Sensing Systems, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως υπερθέρμανση του πλανήτη για 17 χρόνια και 11 μήνες! Ακόμα πιο επιβαρυντική, ωστόσο, είναι η μελέτη του καθηγητή Ross McKitrick, οικονομολόγου του Πανεπιστήμιου του Guelph, που μόλις έχει ολοκληρώσει, η οποία δείχνει ότι οι στατιστικές αποδεικνύουν πως δεν υπήρξε υπερθέρμανση του πλανήτη για 19 χρόνια!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεχόμενη περίοδος, χωρίς καμία αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί από τους δορυφόρους που άρχισαν την παρακολούθηση από το 1979 . Ωστόσο, η Μεγάλη Παύση συμπίπτει με μια συνεχή, ταχεία αύξηση της συγκέντρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα.

Κλιματική ασάφεια, σαν εκείνη την “δημιουργική” του Βαρουφάκη

Το αναμφισβήτητο γεγονός είναι ότι το ευρύ κοινό δεν είναι σε θέση ούτε να παρακολουθήσει όλο το επιστημονικό debate περί κλιματικής αλλαγής, ούτε να το κατανοήσει, αλλά ούτε και έχει τα εργαλεία και τις πηγές να κάνει δικές του έρευνες και μελέτες. Ό,τι του λένε ακούει. Αλλά αν ακούει ο πιο ζεστός μήνας ο Μάρτης στην Ελλάδα, στην συνέχεια όχι μόνο δεν ακούει το πιο δροσερό καλοκαίρι των τελευταίων Χ χρόνων, αλλά του λένε είχε και ξηρασία ενώ δεν είχε.

Τελικά έχει υπερθέρμανση, δεν έχει; Γι’ αυτό κατασκεύασαν τον όρο Κλιματική Αλλαγή, που τα χωράει όλα και συμφέρει:

Η πραγματικότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη πλησιάζει πολύ γρήγορα και δεν αποτελεί πλέον ζήτημα για τις μελλοντικές γενιές. Η αλλαγή του κλίματος δεν σημαίνει μόνο ότι τα πάντα θερμαίνονται σταδιακά: Αλλάζει επίσης τις κυριότερες αέριες κυκλοφορίες της ατμόσφαιρας και τα ρεύματα των ωκεανών μας. 

Καλά ήταν ποτέ η γη ακίνητη και χωρίς αλλαγές κλιματικές και αέριες και ρευμάτων; Σε λίγο και θα μας πουν ότι είναι και επίπεδη!

Πόσες φορές ακούσατε ότι η καύση των ορυκτών καυσίμων είναι αυτή που προκαλεί την υπερθέρμανση; Ε, το 2015, η NASA είπε ακριβώς το αντίθετο, ότι “δροσίζει” τον πλανήτη! 

 

Total
4
Shares

Related Posts

Total
4
Share