Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

Αναμένει η Τουρκία σεισμό 7,7 ρίχτερ με 30.000 νεκρούς και… τσουνάμι;

Δημοσίευμα με τίτλο: Εφιάλτης 7,7 Ρίχτερ προ των πυλών στην Τουρκία – Αναμένουν σεισμό-φονιά και τσουνάμι με 30.000 νεκρούς! πήρε μια τρίχα και την έκανε τριχιά για κλικς

Πανικός έχει προκληθεί στη Τουρκία μετά τις προβλέψεις-σοκ που έλαβαν χώρα σε συνέδριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, περιμένουν MEGA σεισμό, της τάξεως των 7,7 Ρίχτερ.

Οι υπολογισμοί κάνουν λόγο πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 30.000. Αλλά οι επιστήμονες δεν σταματούν εκεί, καθώς ο φόβος για τσουνάμε είναι διάχυτος.

Όπως αναφέρει εφημερίδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σεισμολογικού τμήματος της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας, Μουράτ Νουρλού, οι σεισμολόγοι προετοιμάζονται για έναν τέτοιο σεισμό.

Έχουμε ήδη σχεδιάσει 150.000 προσωρινά καταφύγια, λέει ο Νουρλού. Τα θύματα από έναν τέτοιο σεισμό, μόνο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης θα μπορούσε να έχει 30.000 νεκρούς, 60.000 σοβαρά τραυματίες και 4.500.000 ανθρώπους άστεγους καθώς υπολογίζεται ότι θα καταστρέψει 45.000 κτήρια.

Το πρόσφατο παρελθόν, μόλις 19 χρόνια πριν, με τον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή έδειξε ότι το σενάριο αν και εφιαλτικό δεν είναι απίθανο. Ο σεισμός αυτός είχε 17.500 θύματα, 300.000 κτήρια υπέστησαν ζημιές και 600.000 άτομα χρειάστηκε να αλλάξουν κατοικία.

Δεν μας λέει ωστόσο σε ποια εφημερίδα τα διάβασαν όλα αυτά. Στην πραγματικότητα, ο Μουράτ Νουρλού, έκανε κάποιες παρατηρήσεις την Τετάρτη, πριν από την επέτειο του σεισμού μεγέθους 7.4 της 17 Αυγούστου 1999, που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους στη βορειοδυτική Τουρκία. Τα σχόλιά του αναφέρθηκαν την Πέμπτη από το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων CNN Turk, και αυτό που είπε ήταν ότι,

Έως και 30.000 άνθρωποι θα μπορούσε να σκοτωθούν στην Κωνσταντινούπολη ΑΝ πληγεί από σεισμό μεγέθους-7.5 Ρίχτερ.

Και για να μην υπάρξουν ξανά τα προηγούμενα ή περισσότερα νούμερα σε θύματα, η Τουρκία κάνει ανάλογες προετοιμασίες. Πουθενά δεν λέει ότι τον προβλέπουν να έρχεται άμεσα, κανένας πανικός δεν επικράτησε, όσο για το… “τσουνάμε”, ούτε λόγος! Που μωρέ, τσουνάμε; Στη Μαύρη Θάλασσα; Στον Βόσπορο; 😀

Αλλά ξέχασαν να βάλουν και την πτώση ενός κομήτη, να έχουν περισσότερα κλικς!

Ωχ! Λέτε και ο Λέκκας να διαβάζει Κατοχικά Νέα ή Μακελειό και κάνει τώρα τις προβλέψεις του;

 

Στα tags βλέπετε πάντα που το είδαμε.

Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share