Σχετικά με το moufanews

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ λόγος για τα fake news που έχουν υποτίθεται κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media.

Διαβάστε περισσότερα

👆👍

Προσαρμόσετε το backround σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, λευκό ή σκούρο, από το κουμπάκι πάνω στο μενού 🔆🔘🌙
Το σκούρο θεωρείται πιο ξεκούραστο κατά τις βραδινές ώρες πριν τον ύπνο, ενώ εξοικονομεί ενέργεια στη μπαταρία κινητών κ.λπ

“Κοίτα ποιος μιλάει”: Ποιος είναι ο τρανός επιστήμονας που προβάλλουν τα ΜΜΕ και σε ποιο σκάνδαλο εμπλέκεται

Όταν πλημμύρισε το Μαρούσι, λίγες μέρες μετά την δολοφονική φωτιά στο Μάτι, η Guardian βγήκε με φωτό του πάρκινγκ που είχε μετατραπεί σε λίμνη και κατάπινε αυτοκίνητα για να κάνει την κλιματική της προπαγάνδα

Η εφημερίδα που αφιερώνει καθημερινά άρθρα που προωθούν την Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής, έχει αρκετές φορές επίσης αναφερθεί και στο θέμα της Γεωμηχανικής, δηλαδή, την αντιμετώπιση της με την μέθοδο του ψεκασμού του περιβάλλοντος.

Από τις 28 Ιουλίου και μετά οι δηλώσεις ενός “επιφανούς” επιστήμονα που συνεντευξιάστηκε αρχικά στην Guardian, κάνουν κάθε τόσο την εμφάνιση τους και στα ελληνικά ΜΜΕ. Πρόκειται για τον Michael Mann, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Penn State University, ο οποίος έκανε την εξής… πρωτάκουστη και αποκαλυπτική δήλωση:

«Πραγματικά δεν θα είχαμε δει τόσο ακραία φαινόμενα αν δεν υπήρχε η κλιματική αλλαγή»

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δεν είναι πια αόρατες. Τις βλέπουμε να εκτυλίσσονται σε πραγματικό χρόνο και αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι είναι το τέλειο παράδειγμα – Βλέπουμε τις προβλέψεις μας να βγαίνουν αληθινές. Ως επιστήμονας αυτό είναι επιβεβαίωση αλλά ως κάτοικος του πλανήτη Γη είναι πολύ στενάχωρο να το βλέπεις αυτό, καθώς σημαίνει πως δεν έχουμε αναλάβει την απαραίτητη δράση

Τώρα ποια είναι αυτή η “δράση” ίσως πονέσει πολύ όταν το μάθουμε.

Το αξιοπερίεργο όμως του άρθρου της Guardian που έγινε τσίχλα των δικών μας μίντια, δεν είναι τι είπε ο εν λόγω καθηγητής τώρα, αλλά τι έγραφε η Guardian για τον εν λόγω καθηγητή το 2009-10.

“Κοίτα ποιος μιλάει”

Το “Κοίτα ποιος μιλάει” μπορεί κάποτε να ήταν τίτλος αμερικάνικης κωμωδίας, αλλά θα πρέπει να γίνει ο υπ’ αριθ. 1 κανόνας του διαδικτυακού αναγνώστη. Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν είναι εύκολο για όλους, να παίζουν τον ρόλο του ντεντέκτιβ κάθε φορά που ακούνε κάτι, αλλά καμιά φορά χρειάζεται και λίγο “σκάψιμο” στο διαδίκτυο. Όταν σας πετούν ένα βαρύγδουπο, “κοίτα τι λέει” ο τάδε ή “τι γράφει η τάδε εφημερίδα”, εσείς αντί μόνο να διαβάζετε αποσβολωμένοι τι είπαν να ερευνάτε και ποιοι είναι αυτοί που το λένε. Το “Κοίτα ποιος μιλάει” για μας είναι πολύ σημαντικό και είναι μια κατηγορία από μόνο του.

Ποιος είναι ο περίφημος Michael Mann και τι είχε τότε γράψει η Guardian

Πρόκειται για το περίφημο Climategate το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Αφορά σε ένα σκάνδαλο που ξέσπασε όταν διέρρευσαν δεδομένα του πανεπιστημίου της East Anglia, μετά από χακάρισμα του σέρβερ του, τα οποία αποκάλυπταν μέιλς επιστημόνων οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι πιέστηκαν και στη συνέχεια συνεργάστηκαν ώστε να ‘κατασκευάσουν’ τα δεδομένα του κλίματος, ώστε να αποδεικνύουν ότι υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όλο το υλικό ήταν… 160 MB δεδομένων που περιείχε περισσότερα από 1.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 3.000 άλλα έγγραφα.

Ένας από τους κύριους “σταρ” του Climategate, όπως τον χαρακτηρίζει το Forbes, ήταν και ο κος Michael Kann:

Το 2014 ο επιστήμονας απειλήθηκε με πτώχευση καθώς οι αγωγές εναντίον του υπερέβησαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια, αφού το golden boy του συναγερμού για την υπερθέρμανση του πλανήτη είχε αποτύχει στην απογοητευτική τριετή προσπάθειά του να μηνύσει τον σκεπτικιστή καναδικό κλιματολόγο Tim Ball. Πόρτα τώρα διάπλατα ανοιχτή για την έρευνα για τη συνωμοσία του Climategate, έγραφαν τότε.

Το 2010, το Ινστιτούτο Ροκφέλερ, το οποίο είναι ένας από τους ιδρυτές και χρηματοδότες (μάλλον ο πρώτος και κυριότερος) της Εκκλησίας της Κλιματικής Αλλαγής, θα γράψει στην ετήσια έκθεση του που τώρα έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, ότι το σκάνδαλο με τα μέιλ, κόστισε πολύ στην καμπάνια της προπαγάνδας της Κλιματικής Αλλαγής, γιατί πήγε το έργο τους πίσω και γέννησε νέους σκεπιτικιστές.

Από άρθρο της εποχής εκείνης που είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά η AllNewz, αναφέρονται αποσπάσματα της έκθεσης:

Τα διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ αποκαλύπτουν πώς οι ΗΠΑ ψάχνουν βρωμιά στα έθνη που αντιτίθενται στην προσέγγισή τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πώς η οικονομική και άλλη ενίσχυση χρησιμοποιείται από τις χώρες για να αποκτήσουν πολιτική υποστήριξη. Πώς δυσπιστία, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δημιουργικής λογιστικής χειραγωγούν τις διαπραγματεύσεις.  Και πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν μια μυστική παγκόσμια διπλωματική επίθεση για να συντρίψουν κάθε αντίθεση με την αμφιλεγόμενη «συμφωνία της Κοπεγχάγης», το ανεπίσημο έγγραφο που προέκυψε από τα ερείπια της συνόδου κορυφής της αλλαγής του κλίματος στην Κοπεγχάγη το 2009.

 ( … ) δολάρια του ιδρύματος δόθηκαν για την υποστήριξη αυτών των μη – πράσινων φωνών έχουν αυξηθεί δραματικά ( … ) . Το RBF υποστήριξε «συμμαχικές φωνές για δράση για το κλίμα» που περιλαμβάνουν τις επιχειρήσεις, τους επενδυτές, Ευαγγελιστές, αγρότες, αθλητές, εργάτες, στρατιωτικούς ηγέτες, γεράκια εθνικής ασφάλειας, βετεράνους, νεολαία, καθώς διοικητές και δημάρχους”.

Το γεγονός, της ‘εξαγορασμένης’ κλιματικής αλλαγής, επιβεβαιώνεται από τα WikiLeaks που αποκαλύπτουν πως οι ΗΠΑ χειραγωγούν τη συμφωνία για το κλίμα. Άρθρο και πάλι της Guardian μιλάει για τα έγγραφα που διέρρευσαν που αποδείκνυαν τους εκβιασμούς και τις απειλές χωρών που δεν ήθελαν να συμπλεύσουν στη Συμφωνία της Κοπεγχάγης –  WikiLeaks cables reveal how US manipulated climate accord.

Σε άλλο άρθρο της Guardian εκείνης της εποχής, η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα και στην εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα, έπαθε αμνησία η εφημερίδα και τώρα προβάλλει τον Michael Mann ως αυθεντία; Όχι, απλά άλλαξε αρχισυντάκτη και μετόχους, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει ένα “Κοίτα ποιος μιλάει” αφιέρωμα για αυτήν, όπως και για πολλά άλλα παγκόσμια ΜΜΕ, τα οποία ελέγχονται αποκλειστικά από την ελίτ.

Αυτός είναι ένας ακόμα από μια σειρά επιστημόνων που έχουν στρατολογηθεί για να πλασάρουν την προπαγάνδα της Κλιματικής Αλλαγής στο 100% ελεγχόμενο από τους Ροκφέλερς IPCC του ΟΗΕ – η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή – και να μετράνε σε αριθμό ώστε να ακούτε εσείς μετά “97% των επιστημόνων λένε…” με τον ίδιο τρόπο που διαφημίζουν οδοντόπαστες που συνιστούνται από οδοντιάτρους και απορρυπαντικά για πλυντήρια.

Total
0
Shares

Related Posts

Total
0
Share